Jelena Karleuša donirala 150.000 dinara da se spasi jedna krava

24.05.2022

10:11

1

Autor: Marija Mitić

Pevačica je poznata kao veliki borac za životinje

Jelena Karleuša donirala 150.000 dinara da se spasi jedna krava
karleusa_glasanje_03042022_0034 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pevačica Jelena Karleuša poznata je kao neko ko obožava životinje i za njih se zalaže na sve načine. Koliko se trudi da se smanji njihovo ubijanje zarad koristi čoveka, dokazala je još jednom sada, kada je donirala 150.000 dinara za jednu kravu.

Reč je, naime, o akciji studenata veterine, koji su otkupili kravu Slavicu od farme koja im ju je pozajmila za praksu, a novac koji je bio neophodan za ovaj gest, 150.000 dinara, donirala je Karleuša.

ATAImages/ Antonio Ahel
Jelena Karleuša

Kako piše Telegraf, pevačica je, kada je čula za ovu akciju, odlučila je da im pomogne i da Slavica ne bude još jedna u nizu životinja koje završavaju u klanici.

Podsetimo, kako je ranije ispričala studentkinja koja je učestvovala u akciji za Slavicu, studenti su se vezali za nju i odlučili su da je otkupe.

- Slavica je došla kod nas početkom februara, kada je počeo i letnji semestar, i bila je namenjena za praktičnu nastavu. Budući da ona ne može da ostane steona, nju farma nakon naše prakse šalje u klanicu i onda tako okončava svoj život. Ipak, kako smo se za nju svi vezali i dali joj ime, nismo hteli da ishod bude takav, pa smo pokrenuli akciju prikupljanja novca, kako bismo je otkupili. Farma je tražila 150.000 dinara i mi smo taj novac prikupili, ali ostaje da vidimo koliko će novca još biti potrebno za njen prevoz i hranu - rekla je studentkinja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike