„Umesto da gradim svetsku karijeru..." Ispovest Milića Vukašinovića: Svašta sam prošao i ostao živ, a moja ćerka nije

23.05.2022

12:41

0

Doktor za rokenrol, inače, priprema razne novitete za svoju publiku, pa se raduje što će u narednom periodu u medijima biti - zbog muzike

„Umesto da gradim svetsku karijeru..." Ispovest Milića Vukašinovića: Svašta sam prošao i ostao živ, a moja ćerka nije
Copyright Milić Vukašinović ATAImages/G. A.

Čuveni doktor za rokenrol Milić Vukašinović otkrio je u velikoj ispovesti za jedne domaće medije zašto ga već izvesno vreme nema, kakvi su mu sad planovi, ali i tačan razlog što nikad nije započeo svetsku karijeru, iako je za to imao prilike.

On ne krije koliko se raduje što su uskoro „na repertoaru" noviteti koje je pripremio za svoju vernu publiku tokom pandemije. Ipak, porodična tragedija ga i dan-danas tišti i zbog velikog gubitka veruje - da se isto tako oseća svaki roditelj koji ostane bez deteta. 

- Posle jednog dugog perioda, kada sam bio vrlo često u medijima i to ne zbog muzike, već zbog učešća u rijalitijima, odlučio sam da svoje javno pojavljivanje usmerim na bavljenje muzikom. Međutim, tada se pojavila pandemija i sve je zamrlo, evo skoro dve godine. I u tim okolnostima uspeo sam da sa svojom grupom „Vatreni poljubac" snimim novi album, koji je skoro gotov i koji će biti objavljen sredinom maja, kad ćemo ga i promovisati kroz žive svirke i koncerte. Konačno ću u medijima biti zbog muzike - počeo je on za „Ljubav i zdravlje", piše „Informer", pa nastavio o tome što su mnogi pomislili da nije možda došlo vreme da i on „okači mikrofon o klin".

„I kad budem završio sa životom, to će biti na bini!"

- S obzirom na to da sam ja prvo svirač, pa onda pevač, kad nešto budem kačio o klin, prvo ću da okačim gitaru, pa onda mikrofon. Ipak, to se neće desiti jer moje biće je muzičarsko i kad budem završio sa životom, to će se desiti na bini, pogotovo što sam ja doktor za rokenrol i do kraja treba da budem primer i uzor rokenrol života.

 

 

Milić zatim otkriva kako danas živi „doktor za rokenrol".

- Doktor za rokenrol živi vrlo bogato i intenzivno, ne toliko spolja, već uglavnom iznutra, što i jeste osnovno obeležje kreativnog duha - izjavio je on, pa nastavio o tome da li je muzika dovoljna ili ipak mora da se okrene i drugim poslovim.

- Muzika koju sviram sa grupom je teški rok i to nije muzika od koje može da se živi danas, to je muzika koja se svira iz ljubavi prema tom muzičkom izrazu i koja i mene i članove grupe čini srećnima. Sa ovim novim albumom mnogo više ćemo da sviramo i da svojoj vernoj publici stavimo do znanja da se „Vatreni poljubac" nije ugasio, već da je još aktivna grupa i tek će da bude vrlo aktivna i vrlo prisutna na našoj muzičkoj sceni.

Nedavno, Vukašinović je proslavio 72. rođendan.

„Odao sam se bludu i razvratu"

- Moja želja da se oprobam na svetskoj sceni nije se ostvarila zbog moje krivice i moje neobuzdane naravi. U Londonu su mi upravo to nudili početkom osamdesetih godina, ali sam tada sa narodnom muzikom kod nas postigao neverovatan uspeh kao autor, a i neverovatne pare zaradio. Umesto da gradim svetsku karijeru, odao sam sam se razvratu i bludu uz more alkohola, do daske i za sve pare, što ne znači da sam odustao od te svetske scene. Posle ovog albuma koji sad treba da se pojavi, snimiću još jedan koji će da bude na engleskom jeziku za svetsko tržište. Nebitno je koliko godina imam, uradiću to.

Na pitanje da li suprugu Suzanu smatra „nenadanim životnim poklonom", odgovorio je:

- Kad sam posle 12 godina završio svoj prošli brak, odlučio sam da se više ne vežem i ne ulazim u ozbiljne ljubavne veze i to je trajalo sve dok se nije pojavila Suzana, koja je svojom neverovatnom ljubavnom energijom probudila u meni ljubav veću od života.

Suzanina podrška mu i te kako znači. Tako je bilo i onda kada mu je bilo najteže.

- Kada je ljubav između dva partnera prava, istinska i celovita, kao što je to između Suzane i mene, mnogo je lakše nositi se sa svim nedaćama života i nakon svega ostati fizički i psihički zdrav... I danas i pre i bilo kada, od onog trenutka kada ste suočeni sa gubitkom rođenog deteta, svu radost i lepotu života više nikad ne možete doživeti u onom obimu kako je to bilo pre tog gubitka - rekao je roker, pa porazgovarao i na temu da li je sve ipak moglo biti drugačije.

Milić Vukašinović ATAImages/Antonio Ahel
 

- Moglo je biti drugačije da me je moja prva žena Vera, sa kojom sam dobio Maju, poslušala da ne pravimo decu jer sam znao da će naše dete biti na mene. Bio sam u to siguran, a moja priroda je neobuzdana i riskantna, sa korišćenjem svih poroka do ivice života i smrti. Ja sam ipak to sve prošao i ostao živ, ali moja ćerka nije.

Upitan da li ima savet za roditelje koji prolaze kroz istu situaciju kao i on, rekao je:

- Jedino što mogu da kažem svim roditeljima čije dete počinje da živi svoj život, u smislu izlaženja, druženja i pravljenja prvih ljubavnih veza, jeste da dobro obrate pažnju ko je njegovo ili njeno društvo i ko je dominantan u tom društvu, jer te dominantne svi nastoje da slede. Još važnije je sa kim je on ili ona u ljubavnoj vezi. Moju ćerku je navukao na heroin njen prvi dečko, lep i talentovan, za koga nikad ne biste rekli da je narkoman, a svaki narkoman ili narkomanka će da navuče na iglu svog partnera.

 

 

Milić je, inače, poznat po tome što ipak deluje kao da je uvek vedrog duha.

- Vedar duh je odraz jake volje za životom. Jaka volja za životom je u stvari jak polni nagon, koji, da bi se ostvario, koristi duhovno preimućstvo kroz duhovitost i šarm, a oni su i najbolji pokazatelji inteligencije, bez koje bi se sve svelo na čistu fiziologiju - zaključio je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike