Pesma „Sećaš li se Sanja” nije bila namenjena Tomi Zdravkoviću: Dok se opijao u kafani, poželeo je da je snimi

11.05.2021

17:36 >> 17:41

0

Autor: D. Božović

Milić Vukašinović je ovu numeru napisao za jednog sarajevskog pevača, ali je ona ipak veliku popularnost stekla u izvedbi našeg boema

Pesma „Sećaš li se Sanja” nije bila namenjena Tomi Zdravkoviću: Dok se opijao u kafani, poželeo je da je snimi
Toma Zdravković Printscreen RTV

Hit „Sećaš li se Sanja”, dostigao je veliku popularnost u izvedbi Tome Zdravkovića, ali ta numera nije bila prvobitno namenjena pomenutom kafanskom boemu.

Ova pesma je nastala devedesetih, nezaobilazna je na svakom slavlju, a Milić Vukašinović, kao njen autor, otkrio je kako je ona došla u ruke ovog pevača. Naime, ovaj hit, Vukašinović je napisao za bosanskog pevača Semira Cerića Koketa, ali kako on nije imao želju da postane zvezda u celoj Jugoslaviji, numera je igrom slučaja dospela do Zdravkovića koji se nakon izlaska iz bolnice opijao u kafani.

Printscreen Youtube/Kurir TV

– Ja sam uradio ceo album za sarajevskog pevača i ta je ploča izašla i već je to bio lokalni hit, Sarajevo, okolina. Ja sam sa njim imao plan da ga dovedem u Beograd. U to vreme je bilo da se pojaviš u dve emisije i cela Jugoslavija zna za tebe. Međutim, on to nije hteo, bio je zadovoljan lokalnim uspehom. I onda me zove jedan vlasnik kafane i kaže:„ Tu je Toma, neće da peva, uzeo da pije, a tek je izašao iz bolnice. I hajde ja odem, kad tamo samo puštaju „Sećaš li se, Sanja”. I ja sedim, on mi kaže: „Ovo je najlepša pesma koju sam čuo u životu, ja ovo moram da snimim.” Ja mu kažem da snimi, samo da ne pije. Onda smo se tu malo svađali, zapili se i ne sećam se kako se završilo to – ispričao je Milić Vukašinović u emisiji „Premijera – Vikend specijal”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti