Milić Vukašinović o pokojnoj Maji: Sahranio sam oca, majku, brata, sestru, ali ćerka je ćerka, to mi je bilo najbolnije

11.04.2021

19:55

0

Autor: M. Gudžulić

Avdibegovićeva je izvršila samoubistvo 2018. godine. Sahranjena je na Gradskom groblju Bare u Sarajevu

Milić Vukašinović o pokojnoj Maji: Sahranio sam oca, majku, brata, sestru, ali ćerka je ćerka, to mi je bilo najbolnije
Milić Vukašinović ,,Magazin In" printscreen

Milić Vukašinović, čuveni „doktor za rokenrol”, u velikoj životnoj ispovesti za domaće medije, između ostalog prisetio se i pokojne ćerke Maje Avdibegović, koja je izvršila samoubistvo 2018. godine. On je njenu smrt izuzetno teško podneo jer su, napominje, bili veoma bliski i on je i te kako bio upoznat s njenim demonima.

– Ćerka se rodila 1983. godine. Ja sam to slavio dva, tri dana po gradu, to su svi znali. Ja sam je izveo iz bolnice i odveo kući. Kupio sam tad prvu video-kameru, koštala je 16.000 maraka. Stalno sam je snimao, sve do rata, do njene devete godine. Bila je užasno razmažena, nije imala nagon za jelom uopšte, samo je vodu pila – pričao je „Kuriru” on: Samo je vrištala kad bi morala da jede. Onda je došao rat i jednom dok je šetala sa drugaricom, ta drugarica joj je nastradala od košuljice od metka… To je bilo užasno i to je ostavilo dubok trag na nju. Slično su izgledale, obe su imale smeđu kosu, pa kad su rekli da je jedna curica poginula, ja sam bio ubeđen da je to bila Maja.

On joj je, inače, dao ime – Maja.

– Ja sam joj dao ime Maja, nismo znali koje ćemo ime i, kad sam je doneo, vidim ja spava, i kažem: „Mala Maja paja…“ i tako je ostalo.

Od njega je, kaže, često „doživljavala fras”.

Pročitajte još:

– Sada žalim zbog mojih brojnih mamurluka, kada sam kući dolazio sa krvavom glavom, fras je doživljavala od mene. Jednom su me tako prebili u Mrkonjić Gradu, pa me je policija stavila na voz kući. I lečio sam se jedno vreme od alkoholizma. Kad sam imao para, ja sam znao da imam para da pijem, gde god bih ušao, ja sam čašćavao celu kafanu flašom viskija.

Kad ti se ćerka zaljubi…

– Kada se završio rat, Maja se počela zabavljati sa jednim bubnjarom. Odjednom je počela da traži pare i od moje sestre, odmah sam znao da se drogira, iako je ona pričala da puši samo džointe. Tad je počela i da živi sa tim dečkom, ja sam joj i stan iznajmio, tada se već dobro navukla na iglu. To je bila ta nesreća, kada ti se ćerka zaljubi u dečka koji je na igli. To mi i dan-danas ta žena, gazdarica stana, zamera što sam Maji iznajmio taj stan. To je postalo pravo narkomansko leglo, ta žena ih je posle izbacila, dva dana joj je trebalo da taj stan sredi od haosa koji su napravili.

Velika greška

Jednom je htela i da se ubije, popila je bila punu šaku amfetamina, jedva su je spasli. Tad su je poslali i u ludnicu, tamo je neki napadao da je siluje. Sve je to pričala kada je izašla iz te bolnice i delovalo je kao da se skinula. Petnaest dana je tu ležala, tad smo živeli na Vidikovcu. Opisivala je sebe u tim stanjima, šta je sve doživljavala. Tražila je tada da ide na „Egzit”, ja sam joj kupio bio komplet karata, to je bila ogromna greška. U tom periodu bila je sama, više nije bila sa onim dečkom. Tad se spetljala sa nekim narkomanima, pa je otišla na Filmski festival u Sarajevu, muke su to bile. Onda se opet zaljubila u teškog narkomana, sa njim se venčala i dobila dvoje dece. Kad mi je rekla da je trudna i to još sa hepatitisom C, ja sam bio van sebe još dugo posle. Posle im je socijalni radnik uzeo decu.

Bio sam spreman

– Ja sam bio spreman svakog časa da mi jave na telefon da mi je ćerka umrla. Svaki put kad bi zazvonio telefon, pomislio sam: „Evo ga, sad će da mi jave da se predozirala.“ Ona je pokušavala da se skine, ali, eto… Sahranio sam i oca i majku, brata, sestru, sina od brata, ali, ipak, ćerka je ćerka. To mi je bilo najbolnije u životu, jako smo nas dvoje bili prisni. Ali bio sam nekako pripremljen na to, dugo je trajalo. Jedanaest godina je trajala ta borba. Moja sadašnja supruga Suzana ju je zaposlila kod Branke Sovrlić na Baščaršiji, u „Kući mesa“, sve je bilo super i, posle neka tri meseca, opet se vratila… Branka joj je rekla da to ne valja ništa, odmah smo znali šta je. Ogromne su to cifre bile za lečenje, njoj majka ništa nije mogla da pomogne jer je bila nepokretna… – prisećao se Milić.

Maja Avdibegović sahranjena je na Gradskom groblju Bare u Sarajevu. Prisustvovali su članovi porodice, otac Milić Vukašinović sa suprugom Suzanom, kao i Majina majka Vera.

– Ne postoje reči koje bi opisale tugu. Bila je talenat, ali je odabrala pogrešan put. Čuvaćemo uspomene, a naš bol neće proći – orpostio se Milić tada od ćerke.

Majina deca, prema tadašnjim navodima, nisu prisustvovala sahrani jer je Milić želeo da ih poštedi.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti