Albanija i Hrvatska izvisile za mesto u finalu Evrosonga: Fanovi besni, tvrde da su opljačkani

11.05.2022

11:16

5

Na Tviteru pljušte komentari i poruke podrške za Ronelu i Miju, koje su prema mišljenju mnogih nepravedno izostale iz daljeg evrovizijskog takmičenja

Albanija i Hrvatska izvisile za mesto u finalu Evrosonga: Fanovi besni, tvrde da su opljačkani
Profimedia

Tokom prethodne večeri održano je prvo evrovizijsko polufinalno veče u Torinu, kada se publici predstavilo 17 zemalja na velelepnoj sceni u hali Pala Olimpico. Samo njih 10 je imalo tu sreću da prođe u finale, dok su ostali morali da se zadovolje samo ovim jednim nastupom.

Mišljenja su bila podeljena, ali ono u čemu su korisnici društvenih mreža bili saglasni jeste da su predstavnice Albanije i Hrvatske oštećene i da je trebalo da se nađu u finalu prestižnog takmičenja. 

Naime, predstavnica Albanije Ronela Hajati predstavila je svoju zemlju pesmom "Sekret", a ako je suditi prema komentarima širokih narodnih masa, njen nastup je bio jako dopadljiv, ali čini se ne dovoljno, za prolazak dalje.

Printscreen/YouTube/ Eurovision Song Contest
Predstavnica Albanije na Evrosongu

 

U trenutku kada je voditelj izgovorio da je Holandija poslednja država koja će se takmičiti u finalu, snimatelji su objektiv usmerili ka Albanki i njenoj ekipi, a po njihovim izrazima lica se moglo videti da su bili vidno razočarani plasmanom.

Roneli nije bila srećna zbog ishoda, a sudeći po komentarima na Tviteru, ni njenim obožavateljima nije svejedno. 

- „Austrija, Albanija i Litvanija su opljačkane“, „Šta zaboga nije u redu sa Evropom? Albanija je morala da bude u finalu“, „Recite mi kako je moguće da živimo u svetu u kome Švajcarska može da pobedi Albaniju?“ - bili su samo neki od komentara besnih tviteraša.

Predstavnica Hrvatske Mija Dimšić je takođe prema mišljenju nekih korisnika društvenih mreža nezasluženo ispala, a komentari tviteraša je da je ova zemlja po drugi put opljačkana.

Profimedia
Mija Dimšić, predstavnica Hrvatske na Evrosongu

 - Toliko su opljačkane Hrvatska, Danska, Austrija i Albanija, a u finale su prošle Moldavija i Švajcarska? Šta su stavili u vodu u Italiji da izazovu taj rezultat? - glasio je komentar jednog razočaranog pratioca, a sa njim su bili saglasni i drugi. 

 

 

- Takođe sam razočarana što Hrvatska nije prošla dalje. Bila sam previše razočarana zbog Letonije da skoro nisam ni primetila. Definitivno bih zamenila neke druge zemlje za te dve - bio je još jedan komentar na Tviteru, dok se treći prisetio šta se desilo prošlogodišnjoj predstavnici hrvatske. 

- Hrvatska je pljačkana dve godine zaredom. Prošle godine je bilo gore. Albinija je trebalo da uđe u finale 2021. godine.

 

 

Podsetimo,  među 10 zemalja koje su obezbedile sebi mesto u finalu koje će se održati u subotu, 14. maja su Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

Bonus video:

24sedam

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti