Vidoje Ristović je poslednje trenutke proveo sa njom: Nekoliko sati pred smrt objavio i detalje druženja (FOTO)

08.05.2022

10:55

0

Srpski istoričar umetnosti preminuo je iznenada u 44. godini

Vidoje Ristović je poslednje trenutke proveo sa njom: Nekoliko sati pred smrt objavio i detalje druženja (FOTO)
Nikolina Pišek i Vidoje Ristović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Vidoje Ristović, istoričar umetnosti i suprug voditeljke Nikoline Pišek, preminuo je iznenada noćas, posle ponoći. Tužne vesti je za medije potvrdila Nikolina. 

Nekoliko sati pred smrt, Vidoje je na svom instagram profilu pokazao kako se proveo sa ćerkom u muzeju u Madridu, pa poručio:

- Krv nije voda, znatiželjna tatina devojčica... Uh, samo kad izađosmo.

Vidoje Ristović, Instagram screenshot / vidojeristovic
 

Emotivnom porukom bio je privukao veliku pažnju pratilaca na pomenutoj društvenoj mreži. U komentarima se sada, međutim, oglašavaju i tužni prijatelji, ističući kolika je bila čast poznavati ga. 

Tragedija za tragedijom

Nikolinu Pišek je, inače, krajem prošle godine, zatekla još jedna porodična tragedija, kada je ostala bez oca Ivice. On je preminuo u Zagrebu, a ona je njegov odlazak izuzetno teško podnela. 

Tek nedavno, bila je smogla snage da progovori i javno na tu temu. 

- Najteže je bilo prihvatiti. Verovatno niti neću moći u potpunosti. I nikada se neću moći dovoljno zahvaliti. Za apsolutno sve - napisala je bila Nikolina uz fotografiju sa ocem.

U februaru prošle godine, s druge strane, jedva je i sama izvukla živu glavu. Naime, u porodičnom stanu u Zagrebu bila je pukla cev od plina, koja obezbeđuje grejanje za celu zgradu. Zajedno s ćerkom, voditeljka se bila otrovala, a detalje strahote je za javnost najpre ispričao prijatelj koji ih je spasao. 

- Zvao me je Vidoje u 2.20 (sati). Rekao je da Nikolini i Uni nije dobro, da idem da proverim šta je. Rekao mi je da Nikolinu boli glava, da ne može da vozi do bolnice, da ih odvezem ako treba. Odmah sam seo u auto i zvao je. Međutim, nije se javljala. Ni meni, a ni Vidoju više - pričao je porodični prijatelj, a prenosili i tamošnji mediji. 

 

 

- Došao sam ispred stana i lupao po prozoru, a psi su lajali. Nakon pet minuta na prozor je došla Nikolina, smušena. Rekao sam joj da otvori prozor. Rekla mi je: „Ne znam, tresem se... Nije mi dobro." Znam da su im nekoliko dana pre bojler popravljali. Rekao sam da otvori vrata. Ušao sam u stan, otvorio sve i ugasio plin. Odmah sam zvao Hitnu, policiju i gasovod, sve živo. Unu sam odvezao u Klaićevu, a Nikolinu je Hitna odvezla u Vinogradsku. Onda sam išao do granice sa Srbijom po Vidoja... - pričao je tada prijatelj. 

Voditeljka se zatim polako, ali sigurno oporavljala. Nedavno, otkrila je putem Instagrama kako teku radovi na novom porodičnom domu, u neverici da će zaista živeti u toj lepoti. 

Nikolina Pišek, Instagram screenshot / nikolina_pisek
 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike