Problemi pred Evroviziju: Jedan član delegacije Portugala zaražen koronom

04.05.2022

14:07

0

Italijanski propisi kad je reč o kovidu 19 tokom ove manifestacije su striktini

Problemi pred Evroviziju: Jedan član delegacije Portugala zaražen koronom
portugal - Copyright Printscreen/YouTube/Eurovision Song Contest

Delegacije svih zemalja stigle su u Torino na predstojeći Eurosong, ali je koronavirus učinio da se poljulja atmosfera pred ovu veliku muzičku manifestaciju.

Naime, članica ekipe Portugala koja treba da se predstavi ove godine pesmom "Saudade Saudade", pri rutinskom testu u Torinu pozitivna je na koronavirus.

Ostatak delegacije ove države se za sada dobro oseća, niko od njih nema nikakve simptome, ali će svakako morati da budu u izolaciji narednih sedam dana.

U skladu sa zdravstvenim i bezbednosnim protokolom, uradili su svi još jedan PCR test, a predstojeće dane provodiće u hotelu. 

Detalji oporavka i testova će biti objavljeni na zvaničnom sajtu Evrovizije 2022.

Prema Protokolu o zdravlju i bezbednosti koji je na snazi za "Pesmu Evrovizije 2022", ostatak delegacije nije u obavezi da bude u karantinu, međutim, po italijanskim zakonima, njihovi članovi sada moraju da nose FFP2 maske sve vreme, kako unutar tako i izvan mesta.

Printscreen Youtube/ Eurovision National Finals
Srpska delegacija za Eurosong 2022. na čelu sa Konstraktom

Podsetimo, srpska predstavnica na Evroviziji, Ana Đurić Konstrakta otputovala je u Torino 1. maja, gde će predstavljati našu zemlju pesmom "In corpore sano". Ona će se prvi put na bini naći u drugom polufinalu, koje će se održati 12. maja, dok se svi nadamo da ćemo je videti i u finalnoj večeri predviđenoj 14. maja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike