Ima Turetov sindrom, a postala je poznata preko noći: Ove stvari niste znali o Bili Ajliš

30.04.2022

06:00

2

Umetnica koja je nedavno dobila Oskara od prvog dana privlači pažnju javnosti

Ima Turetov sindrom, a postala je poznata preko noći: Ove stvari niste znali o Bili Ajliš
profimedia-0673477717 - Copyright Profimedia

Bili Ajliš svojim ekscentričnim izgledom i sjajnim pesmama osvojila je svetsku javnost.

Donosimo vam deset stvari o njoj koje niste znali.

1. Postala je poznata preko noći

Mlada umetnica je stavljala svoje pesme na platformu "SoundCloud" 2015. godine, kada je odjednom počela da ima na hiljade pregleda. Nekoliko meseci kasnije, postala je najpopularnija na ovoj platformi, a ubrzo je usledio prvi poziv od diskografske kuće.

2. Brat joj pomaže u stvaranju

Bili sama piše sve svoje pesme, a uspešna je i u sviranju gitare i drugih instrumenata. Ima starijeg brata Fina, koji producira njenu muziku. Njih dvoje su zajedno radili godinama, a ove godine su osvojili i Oskara za pesmu "No time to die" koju su napravili za film o Džejmsu Bondu.

Profimedia
 

3. Njen stil oblačenja je nadaleko poznat

Ono po čemu se izdvaja od svih jeste njen izgled. Od prvog pojavljivanja nosila je "vrećastu", odnosno garderobu koja je dosta široka, a za to ima razlog - želi da ljudi slušaju njene pesme, a ne da gledaju kako izgleda

4. Obolela je od Turetovog sindroma

Bili je dijagnostikovan Turetov sindrom kada je imala 11 godina. Zahvaljujući tome što je rano otkrila bolest, ona može da kontroliše sve što radi. 

5. Veliki je fan Džastina Bibera

Bili nikada nije skrivala koliko obožava Džastina, pa je čak priznala i da je bila zaljubljena u njega. Nema sumnje da je velika čast za nju bila kada je uradio kaver njene pesme "Lovely".

6. Školovala se kod kuće

Bili je, kao i mnoge mlade zvezde, imala tutora kod kuće koji ju je učio svemu što treba da zna, te tako nije morala da se prilagođava klasičnim školskim obavezama.

7. Počela je da piše pesme sa 11 godina

Bili je veoma rano počela da stvara. No, prva pesma koju je napisala, a zbog koje je postala uspešna je nastala kada je pevačica imala samo 13 godina.

Profimedia
 

8. Veganka je

Ona je donela odluku da ne jede mesto niti mlečne prozivode, a razlog tome je što je zabrinuta zbog načina na koji se tretiraju životinje. Neretko na svojim društvenim mrežama postavlja objave vezane baš za ovu temu

9. Bila je u dečijem horu

Bili je počela da uči da peva sa samo sedam godina, kada se priključila dečijem horu. Upravo to, kao i nastupi koje je imala sa horom, uticali su na to da počne da se bavi pevanjem.

10. Opsednuta je serijom "The Office"

Veliki je fan ove serije, ali nikome nije tačno jasno zašto je to tako. Neki misle da je to zato što jedan od likova, Majkl Skot, boluje od iste bolesti kao i ona. Kako je priznala, sve sezone je odgledala po nekoliko puta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike