Elena praktikuje paganske rituale, Sinan bio opčinjen budizmom, a Emina živi kako joj astrolog kaže!

02.11.2020

15:50 >> 15:40

0

Mnogobrojne poznate ličnosti uspele su da, sa jedne strane, zadovolje ljubopitljivost, a sa druge - pronađu mir, tako što su se okrenule nekonvencionalnom na

Elena praktikuje paganske rituale, Sinan bio opčinjen budizmom, a Emina živi kako joj astrolog kaže!
Copyright Elena Karaman Karić, Emina Jahović, Sinan Sakić, Ceca Ražnatović ATAImages

Iako svesne toga da niko ne može da im garantuje ispunjenje baš svih želja, poznate ličnosti često su odlazile da im se čita natalna karta, prihvatale su savete skovane prema položaju zvezda, pa tako i planirale sledeće korake, kako privatne, tako i poslovne.

Elena Karaman Karić često na društvenim mrežama pokazuje spiritualne rituale koje izvodi kako kod kuće na Kosmaju, tako i na pojedinim svetskim lokacijama. Dizajnerka je strogo okrenuta zdravom načinu života, gaji organsko voće i povrće, a u njenom gnezdu ima mesta i za životinje. Ipak, paganski obredi “poveznica su čitave priče”. Ona u njima uživa, ali i na taj način osigurava mir i dobrobit za čitavu porodicu. Prema pisanju domaćih medija, komšijama je veoma čudno sve to čime se ona bavi, jer ne razumeju šta postiže paljenjem vatre i skakanjem oko nje.

– Napravili su nešto od dasaka tu, na imanju. Uvek se čuju zvona, neke molitve i čudne reči koje ona izgovara. Elena ima neku svoju veru, ne znam ja baš, ne razumem se u to… Ona se ovde, od svih komšija, družila jedino sa devojkom Jasminom, koja se odselila. Sve ostale komšije su fine, doselilo se dosta ljudi u poslednje vreme, ima i stranaca. Valjda im je lepo na planini, mir je ovde. Čim su se doselili, svi su došli da se upoznaju. Oni, eto, nisu – otkrio je za “Blic” Elenin komšiluk početkom godine.

Elena Karaman Karić Instagram screenshot

Najveću prašinu podigao je njen ritual s menstrualnom krvi, a prema rečima suseda, Elena često igra i grli drveće. Poznata dizajnerka obeležava paganski praznik Imbolk, ili Povratak svetlosti, kao i Samajn, keltsku svetkovinu koja je, prema verovanjima, iznedrila većinu tradicija u vezi sa Noći veštica.

Najnovijom objavom na Instagramu posebno je iznenadila svoje fanove, a tiče se prethodno pomenutog slavlja.

– Na keltskom krugu godine Samajn portal predstavlja tačku u linearnom vremenu koja obeležava sredinu između jesenje ravnodnevnice i zimske kratkodnevnice. Onaj momenat kada prelazimo prag iza koga ulazimo u tamu. Dani su sve kraći i priroda metaforički umire. Stari narodi su mudro pratili dešavanja izvan sebe i sinhronizovali se sa njima. Znali su da smo svi neodvojivi deo prirode i da se sve što se dešava spolja dešava i unutar nas. Ne postoji nijedan elemenat u prirodi kojeg nema u našoj biološkoj strukturi.

– Na površini planete ima procentualno onoliko voda koliko i u našem telu. Mi smo mikrokosmos u kome se ogleda makrokosmos, i obrnuto. Zato je ovo vreme, kada ulazimo u najtamniji period godine, najpogodniji trenutak za rad sa našim ličnim tamama duboko pohranjenim u našoj podsvesti. Povezivanje sa jin/ženskim/tamnim principom boginje.

– Zašto smo mi jin – tama i nepokretno, pitala sam pre mnogo godina moju profesorku kineske tradicionalne medicine, naivno verujući da je to loše. ,,Pogledaj u svoje reproduktivne organe”, rekla mi je. ,,Da li su statični i čekaju da budu oplođeni ili su pokretni i u potrazi da se spoje. Kakva je materica i tvoja Yoni (sveti hram u prevodu sa sanskrita koji označava ženski polni organ), da li je vidljiva ili tamna poput pećine u zemljinoj utrobi?” Od tog trenutka ponovo sam zavolela tamu i statičnost, mesec, jer on je vezan za ženski princip (za mesečnicu), za razliku od sunca koje označava muški – zaključila je ona.

Emina Jahović, sa druge strane, slepo veruje svom astrologu, s kojim se, kako je svojevremeno otkrila, i druži.

– Moj astrolog je i moj prijatelj. O svemu sa njom pričam. To je žena koja mi je i dobra prijateljica, pre svega. Volim da pričam s njom, da se savetujem, veoma je duhovna osoba. Mi o svemu pričamo, i o poslu, između ostalog. Verujem i u Boga, Bog je zapravo taj koji je sve namestio da bude kako treba – ispičala je pevačica pre oko tri godine domaćim medijima, a preneo je “Kurir”, napominjući da je album snimila u dogovoru s njom.

Emina Jahović ATAImages/Antonio Ahel

Pokojni folker Sinan Sakić bio je opčinjen Indijom i tamošnjim načinom života, pa je jedne godine kupio kuću u jednom gradiću, gde je posle njegova ćerka živela tokom studija menadžmenta. Sabina i Sinan često su je posećivali, ali je kuća prodata 2017, jer nije više imao ko da je održava. Ćerka se, naime, vratila u Srbiju, zbog ljubavi.

Poznati par, međutim, tamo je ranije uživao u meditacijama, kao i u društvu duhovnog vođe Sai Babe, u čijem su hramu svojevremeno boravili. Pevač je imao običaj da istakne koliko je fasciniran budizmom, i mnogi su verovali da će se vratiti tamo pošto okači mikrofon o klin.

Inače, prema folkerovim biografskim podacima, Sabina i Sinan prvi put su posetili Indiju 1996, kada je njihov sin Alen imao teške opekotine. Kasnije, tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa najviše pomogao, kada je ovaj problem u pitanju.

Sinan Sakić  ATAImages/Antonio Ahel

Ceca Ražnatović astrologiju smatra divnom naukom, ali ipak nema naviku da čita horoskop.

– Astrologija je divna nauka, postojala je još kod starih Egipćana. To je jedan od glavnih razloga zbog kojih verujem u astrologiju. Ipak, nemam naviku da čitam horoskope u novinama. S druge strane, lični horoskop jasno oslikava naš karakter i neke važne događaje, tako da ga podržavam – rekla je ona jednom prilikom, ali joj se prognoze astrologa, bar one javne, nisu se ispunile.

– Upoznaće muškarca za koga će se udati u februaru 2015. godine. Čovek koji će je osvojiti nije sa ovih prostora. Izuzetno je bogat, ali povezan sa inostranstvom. Susret će biti fatalan. On će je odvesti negde daleko, na obalu okeana, gde će pronaći mir – glasila je izvesna, na kraju i netačna prognoza.

Svetlana Ceca Ražnatović ATAImages/Antonio Ahel

Dok su svi slušali njega, Zdravko Čolić slušao je – numerologa. Pevač je, naime, mnoge stvari u životu radio u skladu s brojevima. Kada je u dogovoru sa suprugom Aleksandrom prvoj ćerki dao ime Una – on se konsultovao s numerologom.

Zdravko Čolić ATAImages/Antonio Ahel

Ona je izračunala da da bi po datumu rođenja devojčica trebalo da se zove Zvezdana, pa su joj Čola i njegova žena dodali i to ime, pisao je “Kurir”. Zdravko je udovoljio Uninoj želji da joj se sestra zove Lara, ali se ponovo konsultovao s numerologom, koji je potvrdio da je to ime u skladu sa njenim datumom rođenja.

Pročitajte još:

Komšije Željka i Jovane Joksimović otkrile kako živi poznati bračni par

Čola, Brena i Brega imaju milione, a evo koja je domaća zvezda zaradila 10 puta više od svih!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike