Influenser kome pratioci uplaćuju novac za stan progovorio o nemaštini: Mesecima sam bio na hlebu i vodi, pola detinjstva sam proveo u mraku

12.04.2022

20:15

0

Autor: Marija Mitić

Veselin Vladimir Zvekić otvorio je dušu o nedaćama sa kojima se susretao od najranijeg detinjstva

Influenser kome pratioci uplaćuju novac za stan progovorio o nemaštini: Mesecima sam bio na hlebu i vodi, pola detinjstva sam proveo u mraku
vesica - Copyright Printscreen Instagram/veseleen

Influenser Veselin Vladimir Zvekić, koji je najaktivniji na Instagramu, gde se predstavlja pod nadimkom Veseleen i gde ga "prati" 328.000 ljudi, danas je od svoje publike zatražio pomoć.

Naime, kako kaže, on je sa njima došao na ideju da mu pomognu u prikupljanju sredstava za kupovinu stana, te će mu pratioci dobre volje donirati po jedan evro. Ova Veselinova akcija naišla je na nož, a on je odlučio da otvori dušu i ispriča sa kakvim se sve nedaćama susretao od najranijeg detinjstva.

- Šta reći, a ne zaplakati! -počinje Veselin razgovor kritikujući ljude koji osuđuju ovaj njegov potez.

-  Radim od svoje 15. godine, radio sam sezonske poslove, išao da berem krastavce, čupam luk i metlice, vadim krompir, berem grožđe, ma da ne nabrajam šta sve ne! Posle toga došao Novi Sad stopom, bez ijednog dinara u džepu! Pokušao da studiram, ali usled finansijskog kraha nisam mogao da se oslonim na svoje već sam morao da se zaposlim u brzoj hrani gde sam ostao godinu dana. Posle toga sam promenio lokal, ali ostao u toj branši. Pored toga radio treće smene u drugom lokalu, išao da čistim stanove i ukupno radio tri posla kako bih mogao sebi da priuštim novi telefon. Ne prezam ja od rada, moji rukavi su zasučeni od malih nogu! Ne molim ja nikoga već sam počeo da koristim pun potencijal društvenih mreža, kao i sve moje kolege.

Printscreen Instagram/veseleen
Veselin

- Ukoliko krenem da pričam o ovome, ispašće da glumatam žrtvu, ali nekada se moram ograditi i objasniti ljudima odakle ja dolazim. Moja porodica je, od kako znam za sebe, disfunkcionalna. Moji su se razveli kada sam bio mali, majka je trpela porodično nasilje, tata je podlegao porocima i alkoholu, takođe i deda. Usled loših uslova za život, majka je morala da ode na dve godine na Maltu da bi zaradila za to, nije nam ništa rekla, a porodica kakva jeste, punila je glave sestri i meni da nas je napustila, pa sami zaključite kako je to uticalo na psihu deteta od šest godina. Kada se vratila posle dve godine, pokušali smo da živimo sa njom i obnovimo odnos, što smo i uspeli, ali je ona doživela saobraćajku i preminula u bolnici. Odmah posle nje je preminula i naša baka, ostali smo prepušteni sami sebi. Živeli smo sa tatom i dedom.

Printscreen Instagram/veseleen
Veselin

- Tata je uvek bio na terenu i nije mogao da nam se posveti, deda je bio alkoholičar i stvari kao što su naše obrazovanje i blagostanje nisu bili u prvom planu. Svađe su postajale sve češće, nijedan Božić nismo proveli u miru. Jedne godine je deda sekirom nasrnuo na tatu i to sam ja morao da razdvajam! Potegli su se i oštri predmeti, teške reči i ostalo što ide s tim... Ubrzo je tata ostao bez posla, deda nije imao penziju i mesecima smo živeli na hlebu i vodi. Pošto nismo imali nikakve izvore prihoda, dažbine se nisu mogle plaćati i pola detinjstva sam proveo u mraku, bez osnovnih uslova za život. Zimi je tata morao da ide po selu da seče staro drveće kako bismo imali s čim da naložimo vatru. Nikada nisam mogao da priuštim sebi ekskurziju, neki trening za neki sport ili bilo kakve aktivnosti. Dok su moji vršnjaci imali svo vreme i normalne uslove za razvijanje, moj mozak se fokusirao na preživljavanje i lečenje trauma, još tada!

Printscreen Instagram/veseleen
Veselin

 - Pored toga, odnosi su bili previše komplikovani, non stop smo imali posete od procenitelja, socijalnih službi jer su neki srodnici hteli da nas stave u dom, što tata i deda nisu dopustili, ali su se jedva izborili. U srednjoj školi često nisam imao za mesečnu kartu, morao sam da stopiram do škole, maloletno dete! Skoro nikada nisam imao za užinu, gledao vršnjake kako uživaju u hrani dok je meni krišom voda curila iz usta, a kod kuće me je čekao bajati hleb na koji smo mazali mast i stavljali od gore papriku i so. Deda je preminuo skoro, u kući bez struje i sa jedva vode, tata je morao da iznajmi trošni stan koji je prokišnjavao dok sam ja živeo u Novom Sadu i plaćao kiriju - ispričao je Zvekić za Pink.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike