Nikola Pavlović u ,,Šorcu" je zagazio duboko u decembar: Mere na želje valjda nikad neće moći da nam uvedu!

01.01.2021

15:58 >> 16:03

0

Voditelj objašnjava koliko je epidemiološka situacija uticala na njegov posao, pa ističe da se nada i mnogo uspešnijoj 2021. godini

Nikola Pavlović u ,,Šorcu" je zagazio duboko u decembar: Mere na želje valjda nikad neće moći da nam uvedu!
Copyright Nikola Pavlović Foto: Jovan Jevtić, plakat, ,,Šorc"

Mladi influenser i glumac Nikola Pavlović u intervjuu za 24sedam otkrio je kako je uopšte nastao ,,Šorc” kao projekat, te kako se on snašao u ulozi voditelja te emisije.

Zašto baš ,,Šorc”?

– Kada sam dobio ponudu da napravim autorsku emisiju, lako i brzo sam osmislio koncept. Ali kada je došlo vreme da osmislim ime, to je već išlo sporije. Mislim da sam nekoliko nedelja razmišljao o tome i nikako nisam dolazio ni do čega što bi bilo kratko, upečatljivo i zanimljivo. Počeo sam da odustajem polako i razmišljao o tome da ime, zapravo, bude ono što je podnaslov emisije (kratki bioskop sa Nikolicom). Međutim, u jednom razgovoru sa Vojkanom Arsićem, jednim od osnivača ,,Zoomer-a”, rekao sam da možda može ime da bude ,,Shorts” (kratko, kratka emisija, kratki filmovi), i kako sam to rekao naglas, samo smo se pogledali i u isto vreme izgovorili – pa, da, ,,Šorts”!

Koliko Vam se studije ,,slažu” s karijerom?

– S obzirom na to da sam završio glumu i dobio zvanje audiovizuelnog umetnika, glumca, mislim da se sve što radim trenutno uklapa u to zvanje. Primarno sam glumac, ponekad odglumim i u najavama svojih emisija, ali svakako mogu i da preuzmem ulogu voditelja, modela, jutjubera ili influensera (smeh).

Pročitajte još:

Koji su Vaši omiljeni kratkometražni filmovi?

– Mislim da bi to bio duži spisak, kada bih sad počeo da nabrajam. Dosta sam dobrih i domaćih i stranih kratkih filmova imao prilike da pogledam na raznim festivalima, godinama unazad. Neke od meni omiljenih sam imao prilike i da predstavim publici u ,,Šorcu”. Tako da, gledajte ,,Šorc” i probajte da pogodite koji su to filmovi.

Da li postoji neki film u kom bi voleli da ste se našli?

– U filmovima kao što su „Mi smo videli leto“ i „Ubistvo radi ubistva ili umetnost radi umetnosti“, i zamislite, našao sam se u njima (smeh). Šalim se malo, ali sam stvarno prezadovoljan i veoma zahvalan što sam bio deo tih kratkih filmova. S druge strane, voleo bih da se nađem u nekom od budućih filmova reditelja Terensa Malika. Ili Kristofera Nolana. Skromno.

Šta Vam je najnapornije u ,,Šorcu”?

– S obzirom na to da emisija izlazi jednom nedeljno, a da pre emitovanja nisam imao više snimljenih epizoda, malo sam se na početku „trkao s vremenom“, „jurio“ goste, lokacije snimanja, uklapao sve to, trudio se da svaka epizoda ipak bude na neki način drugačij U nekim trenucima sam se čak pitao šta mi sve to treba, ali na kraju, kada izađe epizoda, kad vidim šta sam postigao, kad stignu i neki ,,kul” komentari, shvatim da je ipak vredelo ,,cimati” se toliko. Tako da ne mogu da kažem da mi je nešto bilo baš naporno, sem, možda, snimanja najava. Bilo je dana kada sam najavu od minut snimao nekad i duže nego samu emisiju. Pa ako nešto moram da izdvojim, neka to bude najava (smeh).

Kako ste proši period karantina i šta Vam je korona odnela, a šta donela u život? Kako čuvate zdravlje, posebno u odnosu na to što zbog prirode posla morate dosta da se krećete?

– Period karantina mi je zapravo prošao dosta brzo i lako. Napokon sam imao vremena da se odmaram i radim stvari za koje dugo nisam imao vremena. I tad sam nekako bio svestan toga da niko ništa ne radi, i da ništa ne radi, pa mi je bilo lakše. Ovaj period sada mnogo mi je teži mentalno, jer, navodno, sve funkcioniše relativno normalno, a zapravo ništa nije normalno. Korona je odnela neke poslove, neka putovanja, ali sam zahvalan da je samo to, da nije ništa više od toga. Čak me je ponovo spojila sa nekim ljudima. A što se zdravlja tiče, više se brinem u nekim trenucima kada imam puno obaveza da se ne onesvestim od gladi. Majko, ako čitaš ovo, ne dešava se često… Dakle, od obaveza, ne od korone.

Nikola Pavlović Foto: Marija Stošić

Po čemu mislite da će se ovaj doček Nove godine najviše razlikovati od dosadašnjih?

– Nikad nisam bio ljubitelj diskoteka, kafana i restorana za doček, tako da u tom smislu nemam problem. Uglavnom za doček volim da otputujem negde, što se ove godine verovatno neće desiti. Tako da će se po tome razlikovati. Ali dobro, neće biti ni prvi a ni poslednji doček koji ću provesti kod kuće.

Kako planirate da provedete novogodišnje praznike?

– U krugu porodice, sa prijateljima i, tradicionalno, uz ,,Harija Potera” i ,,Sam u kući”… Sad shvatam da ovo zvuči kao nešto što bi izgovorio neki penzioner, koji nikako da odraste.

Gde vidite sebe iduće godine u ovo vreme?

– Na nekom putovanju sa bliskim i dragim ljudima, bez maski, bez bilo kakvih distanci, bez mera, kako sumiram jednu lepu i uspešnu godinu. To je nešto što bih želeo. Mere na želje valjda nikada neće moći da nam uvedu.

Šta Vam je najveća inspiracija?

– Iako ovo nije bilo poslednje pitanje u ovom intervjuu, nekako sam ga ostavio za kraj, misleći da je najteže. Isto tako je i sa traženjem inspiracije. Može biti jako teško ukoliko mi na to tako gledamo, a zapravo nema prostije stvari. Svakog dana nalazim inspiraciju u raznim stvari, u raznim ljudima. Danas mi je inspiracija ovaj sunčani decembarski dan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike