Novac mi je bio po svim džepovima! Vesna Zmijanac uzimala i po 40.000 evra bakšiša: Pet puta za veče je pevala istu pesmu

10.04.2022

19:19

1

Autor: Marija Mitić

Pevačica se prisetila i "tezge" na kojoj je, za pesmu koju nije znala, zaradila 500 evra

Novac mi je bio po svim džepovima! Vesna Zmijanac uzimala i po 40.000 evra bakšiša: Pet puta za veče je pevala istu pesmu
Vesna Zmijanac - Copyright ATAImages/Milan Maričić

Pevačica Vesna Zmijanac iza sebe ima uspešnu karijeru dugu više od četiri decenije i nebrojano mnogo nastupa, koncerata, otpevanih proslava.. Ipak, kada se mislima vrati u prošlost, najviše novca zarađivala je u Bugarskoj gde su često umeli da je nagrade dobrim bakšišem.

Kako kaže, najveći bakšiš koji je zaradila iznosio je oko 40.000 evra, međutim, pevačica naglašava da taj novac uvek podeli sa članovima orkestra.

- Bugarska je bila najjača. Bugarska radi plejbek ili sinbek, nemaju orkestar. Imala sam koncert u NDK, a onda je trebalo da se pojavim u jednom klubu koji je bio preko puta hotela u kome sam bila. Bila sam umorna od koncerta, koji je bio živ - počinje da se priseća Vesna.

ATAImages / Milan Maričić
Vesna Zmijanac

- Po klubovima se tamo pevalo na plejbek i imali smo jedan CD sa pesmama koji je narezan, sa hitovima koji su se pevali po Bugarskoj. Tu je bio neki "kralj Cigana", koji je stavio dva bunta po 500 evra, sve u paketima. Na svaku moju pesmu, on je odlomio po komad. Ja nisam imala kud, svuda mi je bio novac, po jaknama, po džepovima.

- Na kraju sam pevala "Kazni me kazni". A on je meni tražio, za sve te pare, a bilo je tu mnogo para, jedno 30.000, 40.000 evra, da pevam ponovo "Kazni me kazni". Ja sam otpevala tri, četiri puta i rekla da ne može više. I tako, malo "Jorgovane", malo "Sto života", koja je njihova nacionalna himna i opet mu otpevam "Kazni me kazni". Zaslužio je - kaže Vesna i priseća se još jedne situacije kada je za pesmu koju nije znala dobila 500 evra od jednog gosta.

ATAImages / Milan Maričić
Vesna Zmijanac

- Bila je to jedna svadba, i trebalo je da otpevam nekoliko pesama. Došao je čovek i zamolio me da otpevam "Ori, Mile, al' duboko". Kako nisam znala reči pesme, dao mi je telefon sa tekstom i 500 evra bakšiša. To sam dala orkestru, uvek podelimo - kaže Zmijanac, koja je otkrila i da postoje situacije kada ne uzima bakšiš.

- Procenjujem narod oko sebe i ima momenata kada uzmem bakšiš i onih kada neću da se pomerim sa mesta i ne uzimam ga. Moja publika je jako nežna i jako dobra. Svaki bakšiš dam orkestru i onda delimo, kad je puno para, a kad je malo para, onda ne uzimam ništa, sve ostavim njima - ispričala je Vesna u emisiji Sceniranje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike