Epilog skandala s „Pesme za Evroviziju": RTS i Dragan Bujošević podneli krivičnu prijavu protiv Lukasa

07.04.2022

12:32

0

Tvrde da su pevač i njegov menadžer „izvršili krivično delo - lažno prijavljivanje"

Epilog skandala s „Pesme za Evroviziju": RTS i Dragan Bujošević podneli krivičnu prijavu protiv Lukasa
luksa_kzn_01032022_0105 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Radio-televizija Srbije i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević podneli su krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Beogradu protiv Aleksandra Vuksanovića, Ace Lukasa, kao i menadžera i producenta Saše Mirkovića, zbog sumnje da su izvršili krivično delo lažno prijavljivanje iz čl. 334 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

U prijavi koju su podneli se navodi da su Vuksanović i Mirković, iako je cela Srbija u direktnom prenosu mogla da vidi i ko su bili članovi žirija u finalnoj večeri i kako su glasali, „lažno prijavili i osobe koje, ili uopšte nisu bile članovi žirija, ili jesu bili u žiriju, ali su i glasali za Vuksanovića", prenosi „Kurir".

Konačno, regularnost objavljenih rezultata SMS glasanja potvrdio je i „Comtrade System Integration", firma koja je bila zadužena za obradu ovih glasova, a na tu obradu Dragan Bujošević i Olivera Kovačević nisu, niti su mogli da utiču.

Olivera Kovačević ATAImages/Antonio Ahel
 

Plus dve privatne tužbe?

Pored ove krivične prijave, po kojoj RTS očekuje da nadležno tužilaštvo sprovede postupak, utvrdi odgovornost prijavljenih i kazni ih po zakonu, Dragan Bujošević podneo je i dve privatne tužbe, protiv Vuksanovića i protiv Mirkovića za naknadu štete koju su naneli izjavama datim na konferencijama za medije pre samog takmičenja, tako i prilikom televizijskih gostovanja nakon takmičenja, u emisijama B92 Sport na TV B92 12.03.2022. godine i Novo jutro Televizije Pink, 13. marta 2022. godine.

Aca Lukas Printscreen „Amidži šou"
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike