Pokrenut disciplinski postupak protiv Vila Smita! Glumac ima 15 dana da odgovori na optužbe (FOTO/VIDEO)

31.03.2022

08:32

3

Posle incidenta na dodeli Oskara je, inače, odbio da napusti Dolbi teatar

Pokrenut disciplinski postupak protiv Vila Smita! Glumac ima 15 dana da odgovori na optužbe (FOTO/VIDEO)
vil smit (4) - Copyright AP Photo/Chris Pizzello

Akademija filmskih umetnosti i nauka istakla je kako je pokrenula disciplinski postupak protiv glumca Vila Smita, koji je pred kraj ceremonije dodele Oskara ošamario kolegu Krisa Roka, pošto mu je „potkačio" suprugu. U njega je, posle svega, upereno prstom zbog kršenja pravila ponašanja.

Svečanost je odbio da napusti posle sramnog poteza, pa su čelnici iz tog razloga povukli ovaj daleko ozbiljniji potez. Disciplinski postupak pokrenut je protekle srede, prenosi „NBCNews", a kazna bi mogla da mu bude i suspenzija, prema daljim napisima.

Vil Smit i Kris Rok Profimedia
 

Osim za kršenje pravila ponašanja, tereti se i za ugrožavanja integriteta.

- Smitov potez na 94. dodeli Oskara je krajnje šokantan. To je bio traumatičan događaj kako za publiku u teatru, tako i kraj malih ekrana. Nikako nismo mogli da utičemo na to, niti da isto predvidimo. Inače, gospodinu je skrenuta pažnja da je vreme da ode, ali on je to odbio. Mogli smo, svakako, da „ishendlujemo" situaciju i na drugačiji način - poručuju čelnici.

Rok

Vil ima 15 dana da odgovori na optužbe, sudeći po informacijama iz saopštenja za medije. Upravni odbor, koji je i pokrenuo postupak, razmatraće o mogućim disciplinskim merama 18. aprila.

Podsetimo, Vil Smit je iste večeri i osvojio prestižnu nagradu za najboljeg glumca („King Richard"), a javno izvinjenje akonto svega uputio je dan posle ceremonije dodele, u ponedeljak, istakavši „da ga je sramota i da je zaista preterao".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

 

Šamar

Smit je ošamario Krisa Roka pošto se bio „našalio akonto izgleda njegove supruge", rekavši joj: „Džejda, volim te, ,Dži Aj Džejn 2", jedva čekam da vidim taj film". Pinket Smit, sa druge strane, kako je i sama javno priznala pre izvesnog vremena, ima alopeciju i iz tog je razloga ćelava.  

Kada je udario Roka, Smit je i dobacio:

- Ženu mi ne spominji! Ne uzimaj je u ta je*ena usta!

 

 

Komičar i glumac zatim je prokomentarisao kako se „upravo odvio najbolji televizijski momenat ikad". Nije potzražio nikakvu pomoć od nadležnih, ali „teško mu je da zaboravi šta se desilo", priznao je kasnije.

Kris Rok Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike