"Ni sestra ni ja nismo mogle da slušamo tatine pesme" Ilda Šaulić: Sada mi srce zaigra kad mu čujem glas

26.03.2022

17:18

0

Autor: Marija Mitić

Pevačica se prisetila oca, pa otkrila da ga i njena petogodišnja ćerka pamti

"Ni sestra ni ja nismo mogle da slušamo tatine pesme"  Ilda Šaulić: Sada mi srce zaigra kad mu čujem glas
lea_kis_21122017_0009 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Familija Šaulić još se navikava na činjenicu da stuba njihove porodice, Šabana, više nema... Njegova ćerka Ilda otkrila je da ni ona ni njena sestra neko vreme nisu mogle da slušaju njegovu muziku, zbog prevelike tuge i sete.

- Na početku mi je bilo teško da slušam njegove pesme. Kad čujem njegov glas, srce zaigra. Ali ja sam neko ko je to prihvatio na neki način, ne znam ni ja sama kako ni zašto, ali volim da se slušaju njegove pesme. Da budem u okruženju gde se pevaju i da naručujem njegove numere.

Instagram printscreen/ildasaulic
Ilda i Sanela Šaulić

- To je hrana za mene, za razliku od ukućana, od sestre koja na primer prošle tri godine nije ni slušala njegove pesme. Nije to mogla. E onda je vremenom, pošto smo imali neke situacije i gde je trebalo i da se proveseli i da se dignu ruke i da se slušaju tatine pesme, smekšala i počela da ih sluša. Ja sam negde isturena i na nastupima, u okruženju uvek se čuju njegove numere - kaže Ilda i osvrće se na presudu koja je turčinu Alsinu Leventu, odgovornom za nesreću u kojoj je Šaban poginuo, izrečena u Nemačkoj, od tri godine i tri meseca zatvora.

- Iskreno, ne znam dokle je sve stiglo. To je na advokatima u Nemačkoj koji se time bave. Prosto, mi smo znali da presuda može da bude maksimalna četiri godine, mislim da je mizerno za takvu stvar. Mi se žalimo dalje, ali njega ništa ne može da vrati. Ali, mislim da je ljudski da se žališ i da tražiš to što treba i da pravda bude zadovoljena na neki način - kaže pevačica.

Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel
Šaban Šaulić

Inača i njena ćerka Ema se seća dede, čak i trenutka kada joj je svirao na gitari. Devojčica je tada imala tek dve godine, ali je ovaj momenat upamtila.

- To mi je fascinantno za tako malo dete, da ona pamti da joj je on svirao na nekoj gitari u kući, da je bila u Krčedinu. Rekla nam je: "Meni je deda svirao na ovoj gitari". Ona je tada imala dve godine. A moj suprug ima taj snimak kad joj je svirao. Rekao mi je: "zamisli čega se ona setila". Žao mi je što nije tu, što još neko vreme nije ispratio njeno odrastanje, uspehe moje i Saneline dece, Lukine uspehe, bio bi pradeda - kaže naslednica Šabana Šaulića i dodaje da i Ema ima talenta za muziku.

ATAImages/ Stefan Tomašević
Ilda Šaulić

- Ima pet i po godina i voli da igra i peva, da glumi. Ne znam šta će biti, ali još je mala da bi se donosile takve odluke. Bila sam u studiju pre neki dan, ona je prvi put bila sa mnom i jako joj se dopalo da uđe u gluvu sobu, da stavi one slušalice. Onda se setim mog oca koji je meni generalno branio da ja idem u studio, da dolazim na snimanja. "To ti je ćerko kao droga. Jednom kad uđeš u studio, niko te više izbaciti neće". Setila sam se nekih njegovih reči - prisetila se pevačica koja se već neko vreme u Americi profesionalno bavi tenisom.

Na pitanje da li bi odigrala meč sa najvećim srpskim asom, Novakom Đokovićem, Ilda je skromna.

- Kakav Novak Đoković! To samo staneš mirno, pokloniš se, čestitaš čoveku i kažeš: "svaka ti čast na svemu". Nisam ja taj kalibar. On je dečko fascinantan - istakla je Ilda Šaulić za Kurir.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike