Sukob oko pesme "Cipele" se nastavlja: Kompozitor odgovorio Andreani Čekić na prozivke!

23.03.2022

20:11

0

Autor: Marija Mitić

Svako ima svoju verziju priče...

Sukob oko pesme "Cipele" se nastavlja: Kompozitor odgovorio Andreani Čekić na prozivke!
Andreana Čekić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pevačica Andreana Čekić i autor Saša Lazić dospeli su u konflikt nakon što je pesma "Cipele" obrisana sa Jutjuba. Ova pesma, koju je Andreana otpevala sa Emirom Đulovićem kao takva više ne postoji na ovoj platformi, a nedavno ju je Emir ponovo snimio sa Aleksandrom Bursać.

Andreana se u sinoćnoj emisji "AmiDži šou" osvrnula na ovaj slučaj i ispričala svoju verziju ove priče, koja će epilog dobiti na sudu.

ATAImages/ A.A.
Andreana Čekić

- Ta pesma je bila na kanalu moje tadašnje produkcijske kuće, Grand produkcije, dok sam s njima bila pod ugovorom. Posle toga pesma je skinuta, taj kanal je ugašen, ja sad imam svoj novi kanal koji sam počela od nule. Ta pesma ne postoji na mom novom kanalu. Zašto? Zato što sam ja smatrala da će Saša Lazić, kompozitor i tekstopisac pesme, da je prebaci na svoj kanal. On je zahtevao od mene da mu dam novac od pregleda, što ja nisam mogla da ostvarim zato što ja nisam imala novac od pregleda, a ni uvid u zaradu. Rekla sam mu da se obrati Grandu, a pošto ne može da udari na Grand, on je udario na mene. Mi jesmo sada na sudu, na sudu će izaći sve na videlo - ispričala je sinoć pevačica.

Nakon ove pevačicine izjave oglasio se i Lazić, poznati kompozitor i tekstopisac koji je istakao da je on apsolutni vlasnik pesme koju je napisao, te da njemu pripada zarada na osnovu slušanja i gledanja na digitalnim platofmama.

Printscreen Facebook/ SašaLazić
Saša Lazić

- Pevačica Andreana Čekić je bila samo gost na pesmi “Cipele” koju sam komponovao, te za istu organizovao i finansirao aranžman i spot. Kompletna vlasnička struktura tog projekta pripada meni što me čini stoprocentnim vlasnikom fonograma. Ta pesma je na svim digitalnim platformama ostvarila veliku zaradu koja je uzeta bez moje dozvole - objašnjava Saša.

- Emisiju nisam gledao, poslali su mi snimak, u toku sam. Nemam apsolutno nikakav komentar tim povodom. “Takav čovek”, kakav? Ne znam. Ja sam neko ko je u poslu ispravan i fer igrač. To dokazuju mnoge saradnje koje traju godinama - rekao je kompozitor, koji je prezadovoljan duetom "Cipele", koji je Emir Đulović sada snimio sa Andreaninom koleginicom Aleksandrom Bursać.

- Aleksandra je odlično odradila svoj deo posla i premijera pesme je bila fantastična - zaključio je Lazić za Pink.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike