Patrijarh Porfirije govorio o Konstraktinoj pesmi: Otkrio kako ju je doživeo, pa se dotakao crkve

13.03.2022

17:44

3

Autor: Marija Mitić

Za ovu pesmu čuo je čak i poglavar srpske pravoslavne crkve

Patrijarh Porfirije govorio o Konstraktinoj pesmi: Otkrio kako ju je doživeo, pa se dotakao crkve
finale_pesma_evrovizija_05032022_0234 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pesma "In corpore sano", umetnice Konstrakte, nema do koga nije došla, čuli su je i stari i mladi, pa čak i srpski patrijarh Porfirije.

On se osvrnuo na numeru koja će nas predstavljati ove godine na "Evorsongu", pa obrazložio kako je doživeo njene stihove.

 - Ovih dana u jednoj pesmi čuo se stih: Šta ćemo sad? Ja sam i čitavu pesmu i taj stih razumeo na sledeći način: pokušavamo da budemo savršeni spolja – slavni, lepi, moćni, bogati i tako dalje, a onda dođe jedan mali kvar u našem životu. Dođemo u graničnu situaciju, kako to kažu mudri ljudi danas, i onda shvatimo da od svega toga spolja nema nikakve pomoći - naveo je patrijarh u besedi povodom Nedelje Pravoslavlja u hramu Svetog Save na Vračaru.

Milos Tesic/ATAImages
Patrijarh srpski Porfirije

Poglavar srpske pravoslavne crkve rekao je i da crkva nije ni staromodna ni moderna već savremena i da "daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti" za "odgovore na najdublja suštinska pitanja".

- Crkva je zato ne samo savremena, nego večna, jer odgovara na večna pitanja i daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti. Daruje tu večnost, rekao je patrijarh.

ATAImages/ Antonio Ahel
Konstrakta

- Do nje se u Hristu i Hristom dolazi. Ona daje mogućnost da svako dobije odgovor na svoja suštinska, najdublja pitanja - zaključio je patrijarh Porfirije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike