„Neka se spreme, krivične prijave stižu!" Lukas oštro odgovorio Oliveri Kovačević i RTS-u: Ne pretimo praznom puškom!

09.03.2022

16:30

0

Pevač tvrdi da je sve namešteno „samo da on ne bi pobedio"

„Neka se spreme, krivične prijave stižu!" Lukas oštro odgovorio Oliveri Kovačević i RTS-u: Ne pretimo praznom puškom!
oskar - Copyright Printscreen RTS ,,Pesma za Evroviziju"

Festival „Pesma za Evroviziju" završen je proteklog vikenda. Pobedu je odnela Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, sa pesmom „In corpore sano". Međutim, pevač Aca Lukas tvrdi kako je „sve namešteno samo da titula predstavnika Srbije na Evrosongu ne bi pripala njemu" i ne odustaje od „rata" s RTS-om.

Takođe, on ističe kako je urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević „protekle godine primila mito od 30.000 evra ne bi li sastav Hurricane otišao u Roterdam na pomenuto prestižno takmičenje", a što se tiče njegove situacije - daće im priliku da odgovaraju za sve „tamo gde se i odgovara".

Krivične prijave, kaže, stižu sutra tokom dana.

Aca Lukas 24sedam/Goran Sivački
 

- Ja sam na „Prvoj" televiziji u svom jučerasnjem gostovanju vrlo jasno rekao da moju priču u vezi svih marifetluka na takmičenju za „Izbor za pesmu Evrovizije" i sve dalje radnje nastavljaju advokati a potom i tužilaštvo. Kao ozbiljan čovek i umetnik, otac četvoro dece, budite sigurni da ovakve stvari javno nikada ne bih izgovorio da nemam ozbiljno utemeljenje za ono sto sam rekao - počeo je Aca za „Informer", pa nastavio:

To što oni rade može i moja ćerka Viktorija!

- Trenutno nemam nameru da pre organa koji to treba da utvrde bilo šta pričam i prejudiciram, kao što to rade u medijima ljudi sa RTS-a. Nikakve potrebe, što se mene tiče, nema da pokazuju nekakve fantomske papire u kojima potvrđuju regularnost glasanja, jer takav papir može da otkuca i moja ćerka Viktorija koja ima deset godina kod svoje kuće na računaru. Ja im svoje dokaze neću pružati, jer će sa njima imati priliku da se suoče onda kada budu pozvani da odgovore na krivične prijave koje ce dobiti sutra u toku dana!

- Onda tamo neka donesu i svoje dokaze i papire i svedoke koje ovih dana veoma ažurno vozaju po medijima, ne bi li ubedili javnost da su ispravni. Nemam ništa protiv, samo što će ovog puta osim medijskog ubeđivanja, koje im baš nešto i ne ide od ruke, morati da ubede nadležne organe! Dakle, potrebe nema da ikome sada objašnjavam kako i zašto sam ovo što sam rekao - rekao! Javnost će se vrlo brzo uveriti da li je istina sve ovo za šta smo ja, Saša Mirković i naša produkcija i autorski tim optužili čelnike RTS-a - objasnio je.

Saša Mirković ATAImages/Antonio Ahel
 

S tužilaštvom ima da se ispričaju!

- A njima mogu da poručim da kuknjava preko medija može da pomogne samo onda kada nisi odlučan u onome što radiš kao što oni nisu odlučni, pa prete tužbama koje ne smeju da podnesu, jer znaju da su do guše u mahinacijama i malverzacijama! E, sada će, mislim, morati da se suoče sa ozbiljnom odbranom, a ne sa slikanjem kojekakvih hartija i nonšalantnim objavljivanjem u javnosti kako je to tobože najvalidniji dokaz i tu nema šta da se priča!

- Slažem se, sa mnom nema, ali će sa tužilaštvom, bogami, imati baš, baš da se ispričaju, jer mi ne pretimo nikome, a pogotovo to ne radimo prazne puške kao neki! Neka se oni, blago meni, spreme da to sve objasne tamo gde treba - zaključio je tada.

Aca Lukas ATAImages/ Antonio Ahel
 

Takođe, pevač je napomenuo da se kroz pojedine medije provlače i neke pogrešne informacije, pa je iskoristio priliku da to popravi.

- I koliko vidim, po medijima se provlači jedna pogrešna interpretacija mojih reči. Nikada nisam rekao da je Olivera Kovačević uzela novac za pobedu Sare Jo! Vrlo jasno i precizno sam rekao da je Olivera Kovačević, za prošli „Evrosong", na našem izboru uzela 30.000 evra da bi grupa „Hurricane" pobedila na tom takmicenju! I to sada ponavljam da ne bi bilo zabune, jer je neko pokušao da podmetne nesto što ja nisam rekao - oštro je završio svoje izlaganje on.

Aca Lukas ATAImages/ A.A.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike