Konstrakta ujedinila naše rokere, etno-muzičare, kompozitore, a evo kako stranci pišu o njoj: Lavor u fokusu! (FOTO/VIDEO)

08.03.2022

14:45

0

Oko pobedničke pesme, kao i same pobednice podigla se ogromna „prašina". Ne prestaje da se priča o njoj

Konstrakta ujedinila naše rokere, etno-muzičare, kompozitore, a evo kako stranci pišu o njoj: Lavor u fokusu! (FOTO/VIDEO)
konstrakta bora mili rambo - Copyright ATAImages/ A.A./Printscreen

Otkako je pobedila na „Pesmu za Evroviziju" i postala predstavnica Srbije na predstojećem „Evrosongu", Ana Đurić Konstrakta je, čini se, sve o čemu se priča. Numera „In corpore sano" prva je na trending listi na Jutjubu, oduševila je one koji je do sada možda i nisu dobro poznavali, a poznate ličnosti iz različitih muzičkih pravaca za nju imaju samo reči hvale.

Tako, na primer, etno-umetnica Bilja Krstić, koja je bila i član žirija na pomenutom festivalu, nije skrivala svoje simpatije.

- Meni se lično dopao Konstraktin koncept i to je nešto što svako može da tumači drugačije - počela je ona, piše „Kurir", pa nastavila o tome kako „In corpore sano" svakako nosi poruku sa sobom, iako se svi „hvataju samo za neke reči".

Bilja Krstić ATAImages/Antonio Ahel
 

- Dobro je da se pokaže da na našoj sceni postoji i nešto drugo. Meni su se dopale i Zorja i „Biber", ali treba imati mesta i za ovakve stvari. Kada bi neko sada napravio retrospektivu pobedničkih pesama sa „Evrosonga", videli bi da je tu bilo svega i da ne postoji ključ u smislu, ovo sigurno prolazi.

Roker Bora Đorđević, sa druge strane, pobedničku pesmu smatra izuzetno duhovitom.

- Vidi se da je Ana divna i skromna osoba - rekao je on za „Novosti", pa nastavio:

- Pesma je izuzetno duhovita i mislim da se ona jako dobro zeza i sa domaćom javnošću i sa celom „Evrovizijom". Siguran sam da će bolje proći od Ramba Amadeusa, koji je sa „Euro neuro" imao sličan koncept, uz malo više sprdnje. Ana ima priču koju je teže provaliti i mnogo bolje peva.

Bora Đorđević ATAImages/Antonio Ahel
 

Inače, mnogi su oni koji tvrde da je Konstraktina pesma „In corpore sano" slična onome što je Rambo Amadeus, kao predstavnik Crne Gore 2012„ izveo na „Evrosongu" u Bakuu. On je tada pevao numeru „Euro neuro", a na takmičenje je otišao kako bi nastavio „neuspešnu tradiciju crnogorskih predstavnika na Evrosongu".

Na bini je imao i trojanskog magarca, a kako nije prošao u finale, pozvao je publiku da proslavi njegov slavni poraz. Rambova kompozicija „Euro neuro" proglašena je za najgoru pesmu ikada izvedenu na „Evrosongu".

Džez pevačica Lena Kovačević je, kaže, prijatno iznenađena svime.

- To je jedna jako pozitivna stvar i, u suštini, ne čudi me njena pobeda zato što je svet, kao i naša zemlja, prošao kroz velike promene u prethodne dve godine - izjavila je Lena, prenosi dalje „Kurir".

- Prošli smo velike stresove i svaka pesma koja danas nosi neku poruku, možda je modernija u odnosu na pesme koje smo do sada viđali na „Evroviziji". Ne bi me začudilo da zapravo mnogo umetnika ima šta da kaže na osnovu teme koja je slična ovoj. Želim Konstrakti svaku sreću, svi učesnici su bili sjajni, bilo je mnogo lepih trenutaka koje ćemo pamtiti sa izbora „Pesma za Evroviziju", a posebno Konstraktu - dodala je.

Lena Kovačević ATAImages/Antonio Ahel
 

- Konstrakta je prava umetnica, autentična i sugestivna - rekla je zatim Jelena Tomašević, koja je 2008. na „Evrosongu" predstavljala Srbiju s pesmom „Oro"

- Njen nastup je prava predstava. Koliko god da nam tekst zvuči zabavno, zaista je i društveno angažovan. Želim joj svu sreću na „Evroviziji" i navijam za nju!

- Želim da čestitam Konstrakti na više nego zasluženoj pobedi. Vratila je konceptualnu umetnost na naše prostore i srce mi je puno što je Srbija na to reagovala jače nego ikada, jer ta količina glasova publike u 15 minuta nikada se nije desila do sada - rekao je Aleksandar Milić Mili, prenosi „Kurir".

Aleksandar Milić Mili ATAImages/Antonio Ahel
 

- Najvažnije je što je poslala poruku i peva o čistoti uma što nam je u ovim vremenima najpotrebnije. Ta poruka koja je univerzalna i potrebna ne samo nama već celom svetu - smatra on.

Dok je naši hvale na sva zvona, strani mediji koji su se njom i te kako bavili ovih dana - još uvek je mahom tumače.

Upoznaju se sa detaljima koji je čine, kao i s nastupom koji je održala.

Pišu kako je „bizarna" pesma „vezana za bjuti rutinu vojvotkinje od Saseksa", a to što je prala ruke vodom iz lavora nikome nije promaklo. Rekvizit je preko veliki hit, dok se priča mahom vrti oko kose Megan Markl, koja je i ranije bila velika tema, posebno u vreme njene svadbe kad je bila želela da nosi jednu tijaru, što joj je kraljevski stilista zatim zabranio.

Upečatljiv nastup s lavorom, sapunom, pojedinci su zbrojili i u reč „čudnjikavo", pa se, na primer u Austriji, vratili i na pobednicu Mariju Šerifović, te to kako se ona predstavila s „Molitvom" i čuveni trofej donela u Srbiju. Ekscentričan - ali oduševljavajuć, svakako je nešto o čemu će još dugo da se polemiše.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike