Sve je spremno za finale „Pesme za Evroviziju“: Glasajte za svog favorita (ANKETA)

05.03.2022

15:14

0

Odluku o najkompletnijem nastupu doneće stručni žiri i publika

Sve je spremno za finale „Pesme za Evroviziju“: Glasajte za svog favorita (ANKETA)
evrovizija beovizija finale - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Posle dve uspešno održane polufinalne večeri kada se predstavilo 36 kandidata, njih 18 je dobilo priliku da uđe u finale i tako su postali potencijalni pobednici „Pesme za Evroviziju“.

Samo jedan od njih će imati priliku da predstavlja Srbiju na predstojećem Evrosongu u Torinu, a odluku o tome doneće stručni žiri i publika. 

Tokom prve polufinalne večeri, dobili smo devet finalista, a među njima su se našli: Biber, Zorja Pajić, Lift, Aca Lukas, Konstrakta, Ivona, Angellina, Marija Mikić i Ana Stanić. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Finalisti Pesme za Evroviziju

Ovoj ekipi od devet učesnika, pridružila se i druga devetorka, a nju su činili: Tijana Dapčević, Orkestar Ace Sofronijevića, Zoe Kida, Zejna, Gift, Gramofondžije, Sara Jo, Naiva, Čegi i Braća bluz, a u nastavku pogledajte redosled po kom će nastupati

Printscreen RTS ,,Pesma za Evroviziju"
Finalisti Pesme za Evroviziju

 

Svi oni imaju priliku da se večeras pokažu u što boljem svetlu, a komentari poznatih kompozitora i tekstopisaca jesu da ovogodišnji festival ima bogat repertoar pesama različith žanrova. Situacija pred večerašnje takmičenje je veoma napeta, a ko će nas predstavljati na prestižnom festivalu saznaćemo kroz nekoliko sati. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Finalisti Pesme za Evroviziju

Podsetimo, voditeljka Dragana Kosjerina otkrila je, u jednom trenutku, pre nego što je počelo glasanje publike, ko se to našao u stručnom žiriju u polufinalu.

Kako je navela, u pitanju su pevač Željko Vasić, zatim violinistkinja Tijana Milošević, producent i aranžer Vojislav Aralica, pevačica Tijana Bogićević, a u ulozi predsednika žirija našla se Biljana Krstić, vokalni izvođač. Kako je voditeljka naglasila, oni su članovi žirija u polufinalu, te nije poznato da li će oni biti u istom sastavu i u velikom finalu. 

U nastavku možete glasati za svog favorita. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike