Jelena Tomašević odbila da bude član žirija na "Pesmi za Evroviziju '22"

03.03.2022

12:49

0

Autor: Marija Mitić

Olivera Kovačević govorila je o žiriju i muzičkom takmičenju koje počinje večeras

Jelena Tomašević odbila da bude član žirija na "Pesmi za Evroviziju '22"
jelena_tomasevic_22122021_0069 - Copyright ATAImages/ M.S.

Olivera Kovačević, urednica Zabavnog i rekreativnog programa RTS-a, kao gošća „Beogradske hronike" osvrnula se sinoć na brojne detalje predstojećeg takmičenja za „Pesmu za Evroviziju".

Ona je između ostalog govorila i o članovima žirija, koji još uvek nisu objavljeni, te otkrila da su mnogi odbili da se nađu u ovim stolicama večeras i narednih dana.

ATAImages/ M.M.
Olivera Kovačević

Kako kaže Olivera, razlog tome su prijateljski odnosi koje te ličnosti imaju sa takmičarima, ili to što su, u nekim slučajevima, upravo oni deo autorskog tima pojedinih takmičara.

Jelena Tomašević, koncert u Kombank dvorani Promo/Live Production
Jelena Tomašević

 - Na primer Bajaga ima dve pesme na festivalu, dakle on ne može, neko sarađuje sa njim, dakle taj neko bi navijao za njega. Moram iskreno da vam kažem, Jelenu Tomašević kada smo zvali ona kaže: “Znate, imam tri drugarice svoje koje se takmiče i ja ne mogu da se opredelim. Ne mogu da budem objektivna”. To je fer. Imamo previše autora, pesama, jer koga god da spomenete on je uradio aranžaman za neku pesmu. Kada spomenete ovoga, on je pisao pesmu za ovoga... Vrlo je teško izabrati ljude koji nisu involvirani autorski, i sa druge strane da su kompetentni. To smo uradili i ove godine. Ja sam ta koja na kraju, kada prođemo to sito i rešeto, zovem te ljude, ja se sa njima dogovaram. Generalni direktor zna ko su ljudi u žiriju, ali moram reći da on to zaboravi, odmah kada to saopštimo. Tim ljudima ne objavljujemo imena dok ne glasaju, a u samom finalu oni saopštavaju svoje glasove - rekla je Olivera Kovačević u pomenutoj emisijii i dodala da nas večeras, sutra i u subotu očekuje pravi spektakl.

- Biće zanimljivo za sve muzičke ukuse, od rokenrola do etno-muzike, tako da će ovaj festival zaista biti velik, grandiozan, mnogo smo uložili u njega. Svi takmičari svoj nastup probaju šest puta, to nema ni na velikoj Evroviziji - ispričala je Olivera Kovačević.

Podsetimo, velika fama podigla se oko učešća Ace Lukasa na ovom festivalu nakon što je sa svojim timom održao konferenciju za medije ovim povodom. Na ovom skupu iznete su razne navodne neregularnosti ovog takmičenja, a tim Ace Lukas saopštio je i da je protiv Saše Mirkovića glavna urednica Zabavnog i rekreativnog programa RTS-a, Olivera Kovačević, podnela tužbu. Više o svemu ovome pogledajte u sledećim video prilozima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike