Tim Ace Lukasa za "Pesmu za Evroviziju '22" dobio tužbu od Olivere Kovačević: Urednica RTS-a traži 300.000 dinara! (VIDEO)

01.03.2022

13:25

0

Oni tvrde da urednica RTS-a navodno uzima novac kandidatima za učešće na manifestaciji

Tim Ace Lukasa za "Pesmu za Evroviziju '22" dobio tužbu od Olivere Kovačević: Urednica RTS-a traži 300.000 dinara! (VIDEO)
250848_aca-lukas-kzs-evrovizija-tuzba-0103-2022-6_orig - Copyright 24sedam

Aca Lukas i njegov tim, na čelu sa Sašom Mirkovićem, pred "Pesmu za Evroviziju '22" održali su konferenciju za novinare na kojoj su pokazali tužbu koju je protiv "Megatona" podnela urednica Javnog servisa Srbije Olivera Kovačević.

Lukas i Mirković tvrde da postoje brojne nepravilnosti vezane za njegovo učešće na ovoj manifestaciji i obelodanili šta piše u pravnom dokumentu u kom Kovačevića traži da joj isplate 300.000 dinara. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Kako se navodi, Olivera Kovačević je tužila tim Ace Lukasa zbog saopštenja koje su izdali, a koje sadrži "uvredljive i neistinite tvrdnje na njen račun". 

Od ranije, u pomenutom saopštenju, između ostalog, stoji da je Megaton produkcija osnivač i vlasnik festivala "Beovizija", te da je nastao 2003. godine, kada RTS nije imao pravo da šalje predstavnika na Evroviziju. Kada je EBU dozvolio to, Megaton je prepustio licencu RTS da organizuje takmičenje na kom će se birati predstavnik za Evroviziju.

24sedam
 

Problem, čini se, nastaje nakon dolaska Olivere Kovačević na mesto urednika za zabavni i sportski program, kada su i počele spekulacije o neregularnosti takmičenja.

Kovačevićeva je u tužbi navela da se u ovom spornom saopštenju na "najgrublji mogući način ponižava i vređaju njena ličnost i dostojanstvo".

Kada su neregularnosti takmičenja u pitanju, prvo što su naveli na konferenciji jeste da kandidatima nisu omogućeni specijalni efekti, a kao primer navedeno je da Aca Lukas ne može na sceni da ima svoj klavir jer navodno premašuje težinu. Oni su dodali i da RTS takve stvari navodno naplaćuje.

Aca Lukas i njegov tim na konferenciji su rekli i da Olivera Kovačević uzima novac od učesnika koji hoće da pobedi, ali da oni to neće sada dozvoliti.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike