Maja Marijana otkrila da li bi bila deo žirija u muzičkim takmičenjima: Može da se desi da neko odleti u orbitu!

02.03.2022

07:45

0

Pevačica kaže da je mladima danas mnogo lakše u ovom poslu, jer se brzo afirmišu kroz takmičenja, čiji ona ne bi bila deo

Maja Marijana otkrila da li bi bila deo žirija u muzičkim takmičenjima: Može da se desi da neko odleti u orbitu!
grand_specijal_02022022_00021 - Copyright ATAImages/ A.A.

Pevačica Maja Marijana već dugo je na sceni, preko 30 godina, a u vreme kada je ona počela da gradi muzičku karijeru, sve je bilo potpuno drugačije. Za razliku otad, danas mladi pevači najčešće dospeju na estradu zahvaljujući učešću u muzičkim takmičenjima, zbog čega ona smatra da im je sada i dosta lakše.

- Lakše im je jer oni odmah dobijaju afirmaciju - počinje Maja razgovor sa 24sedam i osvrće se na žiri muzičkih takmičenja, čiji deo, priznaje, ne bi volela da bude.

ATAImages/ M.M.
Maja Marijana

- Ne, ne bih volela da budem član žirija, jer ta deca dođu tu sa entuzijazmom, elanom... Volim da ih gledam, ima dosta dobrih pevača i mnogo mi je drago što ta deca vole muziku koju milioni vole, neki je zovu turbo-folk. U takmičenjima se ipak nikad ne zna ko će da prođe. Može da se desi da svi navijaju za nekoga i on se pokaže dobro, ali da neko drugi dobije hit i odleti u orbitu - objašnjava ona pa ističe šta je pravi recept za uspeh na estradi.

- Estrada je pitanje hita, trenutka, sreće, harizme, dijamanta koji prelazi u tvoje ruke. To se nikada ne zna. Poenta je samo da pevači budu svoji, originalni. To je ono što će im omogućiti opstanak, a mislim da je to cilj svakog pevača koji želi da se bavi ovim poslom - tvrdi pevačica.

ATAImages/ G.G.
Maja Marijana

Marijana, kao neko ko iza sebe ima pregršt hitova i velike muzičke uspehe, kaže da je za pevača najbitnija boja glasa po kojoj će se izdvojiti iz mase.

- Za mlade pevače je bitno da imaju specifičan glas, po tome će se izdvojiti i biti prepoznatljivi. Čini mi se da je to najskuplje u ovom poslu. Kada slušate radio i kada čujete neku pesmu i odmah znate ko je u pitanju, to je ono što je jedna od najvažnijih stvari, prepoznatljivost - priča nam i osvrće se na sve češću pojavu - kopiranje starijih kolega.

- Ne može neko nekoga kopirati. Mnogo je pevača na našoj estradi koji važe za „institucije" i onda, naravno, postoje pevači koji bi da budu oni, a to je veoma pogrešno. To je savet svim mladim pevačima, a zaista ih ima mnogo koji su fenomenalni - kaže Maja za naš portal i ističe da joj ne smeta što novi pevači mahom snimaju „kaver" pesme drugih, starijih izvođača, koje su već hitovi.

ATAImages/ A.A.
Maja Marijana

 - Ne smeta mi to, ali smatram da bi oni trebalo da se bore na osnovu sebe, potrebno je da se trude da bi trajali. Najlakše je snimiti kavere, onda si ti samo snimač tuđih pesama. Snimi svoju pesmu, uloži u svoju pesmu, prođi kroz te staze, kroz to trnje. Estrada je sve samo ne zabava - upozorava Radovanovićeva mlade nade i dodaje:

 - To jeste zabava za publiku, ali za pevače ne. Snimiš pesmu, uložiš u pesmu, ideš po emisijama... Novac je tu najmanji problem, ulažeš živce, emocije... To je nešto što iscrpljuje. Uradiš sve što je do tebe i onda čekaš još da li će i kako će publika to da prihvati. Čekaš, izgaraš u svemu tome, a najlakše je uzeti nešto na gotovo. Snimiš nešto svoje i onda ćeš biti neko i institucija i sve. Mada, što se mene tiče, svako neka radi šta hoće. Živi i pusti druge da žive - zaključila je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike