RTS reagovao na Lukasove optužbe: Imaće prilike sve da iznese na sudu!

01.03.2022

17:40

0

Javni servis oglasio se posle pevačeve konferencije, održane pred „Pesmu za Evroviziju"

RTS reagovao na Lukasove optužbe: Imaće prilike sve da iznese na sudu!
Copyright Olivera Kovačević ATAImages/Antonio Ahel

Ubrzo nakon konferencije za novinare Ace Lukasa pred „Pesmu za Evroviziju", tokom koje je zajedno sa svojim timom, a na čelu sa Sašom Mirkovićem, pokazao tužbu koju je protiv „Megatona" podnela urednica Javnog servisa Srbije Olivera Kovačević, RTS je odreagovao pa u saopštenju istakao kako će „pomenuti učesnici dobiti priliku da dokazuju svoje tvrdnje u instituciji u kojoj se činjenice i utvrđuju".

Saopštenje RTS-a vam prenosimo u celosti.

Saša Mirković ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Radio-televizija Srbije povodom konferencije za novinare učesnika na „Pesmi za Evroviziju '22" Aleksandra Vuksanovića i njegovog stručnog tima, saopštava da je neprijatno iznenađena lavinom uvreda, neutemeljenih optužbi, insinuacija i unižavanja ugleda naše kuće.

- Kao dobar domaćin pružićemo svim izvođačima jednake uslove, a o pobedniku će odlučivati nezavisni i stručni žiri, kao i publika. Možda to nekima nije po volji, možda su neki navikli da rade drugačije, možda upravo onako kako bez ikakvih dokaza i osnove optužuju druge da to rade.

- Zbog dobre atmosfere koja vlada u organizaciji i među takmičarima na „Pesmi za Evroviziju '22" nećemo odgovarati nikome lošim tonom. Sve tvrdnje iznete protiv RTS-a pomenuti učesnici imaće priliku da dokazuju u instituciji u kojoj se utvrđuju činjenice. Radio-televizija Srbije će i pored svega, organizovati ovo takmičenje na najvišem nivou na ponos svih građana Srbije.

- Svim učesnicima želimo mnogo uspeha na našoj „Pesmi za Evroviziju '22" i puno radosti zbog učešća i saradnje sa RTS-om - zaključeno je ovime saopštenje za medije Javnog servisa.

Aca Lukas ATAImages/ Antonio Ahel
 

Podsećanja radi, Lukas i Mirković ispričali su kako postoje brojne nepravilnosti vezane za njegovo učešće na ovoj manifestaciji i obelodanili šta piše u pravnom dokumentu u kom Kovačevića traži da joj isplate 300.000 dinara. Kako se navodi, Olivera Kovačević je tužila Acin tim zbog saopštenja koje su izdali, a koje sadrži „uvredljive i neistinite tvrdnje na njen račun". 

24sedam
 

Odranije, u pomenutom saopštenju, između ostalog, stoji da je „Megaton" produkcija osnivač i vlasnik festivala „Beovizija", te da je nastao 2003. godine, kada RTS nije imao pravo da šalje predstavnika na „Evroviziju". Kada je EBU dozvolio to, „Megaton" je prepustio licencu RTS da organizuje takmičenje na kom će se birati predstavnik za „Evroviziju".

Spekulacije i neregularnosti?

Problem, čini se, nastaje nakon dolaska Olivere Kovačević na mesto urednika za zabavni i sportski program, kada su i počele spekulacije o neregularnosti takmičenja. Kovačevićeva je u tužbi navela da se u ovom spornom saopštenju na „najgrublji mogući način ponižava i vređaju njena ličnost i dostojanstvo".

Kada su neregularnosti takmičenja u pitanju, prvo što su naveli na konferenciji jeste da kandidatima nisu omogućeni specijalni efekti, a kao primer navedeno je da Aca Lukas ne može na sceni da ima svoj klavir, jer navodno premašuje težinu. Oni su dodali i da RTS takve stvari navodno naplaćuje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike