Od Zvezda Granda do Evrovizije! Marko Kon se zbog pevačice posvađao sa Kebom: Nadam se da gledaš ovo! (VIDEO)

01.03.2022

07:45

0

U intervjuu za 24sedam, tekstopisac se prisetio svog učešća u žiriju muzičkog takmičenja, a otkrio nam je i kako teku pripreme za predstojeći festival, na kom učestvuju dve pesme na kojima je bio koautor

Od Zvezda Granda do Evrovizije! Marko Kon se zbog pevačice posvađao sa Kebom: Nadam se da gledaš ovo! (VIDEO)
Marko Kon Nenad Vujanović (3) - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Marko Kon, tekstopisac i kompozitor, ove godine je u timu dva izvođača koji će se naći na festivalu "Pesma za Evroviziju '22". Kao što je poznato, ovaj festival će se održati 3. i 4. marta, gde će se takmičari predstaviti u ove dve polufinalne večeri, dok je finale zakazano za 5. mart u 21 čas. Tada ćemo saznati i ko će Srbiju ove godine predstavljati na prestižnom takmičenju "Evrovizija" u Torinu.

O radu sa Angellinom i Vaskom, Evroviziji kao takmičenju, učešću Ace Lukasa i fami koja se podigla oko njega, o "Zvezdama Granda" - Marko je nikad iskrenije pričao u intervjuu koji je dao za naš portal.

Kako je na početku istakao, njemu je bitno da radi u timu.

- To je timski rad. Ja sam pre nekoliko godina postavio sebi uslov da će sve moje saradnje sa izvođačima biti da oni moraju da učestvuju u kreativnoj proizvodnji pesme. I kad je ovaj festival u pitanju, učestvujem u svemu.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Volim da kažem da sam stvorio više karijera nego pesama

U daljem razgovoru nam je Marko otkrio da je veliki fan Evrovizije, ali nije sigurno da bi ponovo bio na sceni.

- Ja jesam fan Evrovizije, mislim da je to jedan od najvećih i najlepših cirkusa na planeti. Olimpijada je jedini događaj na svetu koji koristi više kamera od Evrovizije - rekao je on, pa dodao:

- Mala je verovatnoća da bih ponovo išao na takmičenje. Ali nikad ne reci nikad. Ja ne zarađujem novac od pevanja, time se ne bavim. Nisam pevač po vokaciji. 

Aca je dao materijala "brižnim jezicima"

Lukas će biti jedan od onih koji će pokušati da ode u Torino u maju na "Evroviziju", a Kon smatra da on može da radi šta god želi.

- Lukas je velika zvezda. Oko toga nema šta da se priča, on je jedan od najvećih ikada. Regionalna zvezda. Kao sve što prati jednu zvezdu, njegov život je pun kontroverzi i to je jedan fantastičan poligon za brižne jezike, kojima je on dao materijala. Moj lični stav je da Lukas može da radi šta god hoće. On je jedini pravi rokenrol - rekao je Marko, pa dodao:

- Na lokalnom, domaćem izboru je jako važno ko je koliko popularan. Ljudi imaju svoje fanove koji nose određen broj glasova. Ja ću prvi glasati za sebi omiljenu zvezdu, gledaću blagonaklonije na njegovu lošu pesmu nego nekog nepoznatog koji ima bolju pesmu. Bilo je megazvezda koje su se takmičile na Evroviziji, ali nekako nisu prolazile najbolje. Retko izvođač ima najbolju pesmu baš na Evroviziji. Dobre pesme i veliki hitovi se, uz sav trud naš, ipak dogode. 

24sedam/Nenad Vujanović
 

Imao sam ozbiljnu raspravu sa Kebom

Kako nam je Marko u daljem toku razgovora istakao, on smatra da je trenutno Evrovizija popularnija od muzičkog takmičenja "Zvezde Granda": Mnogi su zaboravili da je i on bio u jednom trenutku deo žirija ovog šoua, kada su se članovi smenjivali, a čak je imao i ozbiljnu raspravu sa Draganom Kojićem Kebom i to zbog Milice Pavlović.

- U ovom trenutku bih rekao da je veće interesovanje za Evroviziju. Što je i logično, Zvezde Granda su tu i pre i posle. Ovo kad se završi, onda je prošlo. Ja sam bio u žiriju Zvezda Granda, ali ranije, pre ove poslednje promene formata. Imao sam čak ozbiljnu raspravu sa Kebom, baš u generaciji Milice Pavlović. Ona je izgradila veliku karijeru, što sam ja i tvrdio. Kebo, nadam se da gledaš ovo (smeh).

24sedam/Nenad Vujanović
 

O čemu nam je Marko još pričao, pogledajte u nastavku.

Večeras pogledajte Konovu emotivnu ispovest o teškim životnim trenucima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike