Optužuju je da je neprijatelj! Ukrajinka odustala od Evrovizije: Ne želim da učestvujem u ovoj prljavoj priči

25.02.2022

09:51

0

Napadi na pevačicu su krenuli nakon što je u javnost procurila informacija da je 2015. godine posetila Krim

Optužuju je da je neprijatelj! Ukrajinka odustala od Evrovizije: Ne želim da učestvujem u ovoj prljavoj priči
alina ova - Copyright Instagram printscreen/alinapash

Organizacioni odbor ukrajinskog Vidbira, tamošnjeg izbora za predstavnika na Evroviziji, odlučio je koja će pesma njihovu zemlju predstavljati na ovom takmičenju u Torinu, nakon što je Alina Paš odustala. Ukrajina u Italiju šalje sastav Kalush Orchestra i pesmu "Stefania".

Glavni pevač grupe Oleh Psiuk bio je oduševljen kada je čuo vesti.

- Zahvalni smo svima koji su nas podržali u finalu i dali nam mesto na sceni Eurosonga. Obećavamo svakom čoveku iz Ukrajine da ćemo njihovu odluku opravdati. U ovim teškim vremenima za našu zemlju, pokazaćemo svima ko smo. Spremni smo da predstavimo Ukrajinu čitavoj Evropi - rekao je Psiuk za zvanične kanale Evrovizije. U komentarima na Jutjubu dobili su poruke podrške iz čitavog sveta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alina Pash (@alinapash)

 

Grupa Kalush Orchestra je osvojila drugo mesto na Vidbiru, te je odlučeno da će oni predstavljati Ukrajinu, a Alina Paš, koja je osvojila prvo mesto pre nekoliko je dana objavila zbog čega je odustala od takmičenja.

- Državljanka sam Ukrajine, sledim zakone Ukrajine i pokušavam da pokažem svetu tradiciju i vrednosti Ukrajine. Ono kako se ova priča razvila nimalo nije ono o čemu moja pesma govori. Ja sam umetnica, a ne političarka. Nemam vojsku PR-ovaca, menadžera i advokata da mogu da se oduprem svim tim napadima i pritiscima, kao ni pretnjama - napisala je nakon pobede.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alina Pash (@alinapash)

 

- Ne želim da učestvujem u ovom virtualnom ratu i mržnji. Ne želim više da budem u ovoj prljavoj priči. Teška srca povlačim svoju kandidaturu za predstavnicu Ukrajine na Eurosongu. Zaista mi je žao. Želim da se zahvalim svima koji me podržavaju - istakla je.

Sve je krenulo nakon što je u javnost procurila informacija da je Alina 2015. godine posetila Krim, zbog čega su počeli da je napadaju na društvenim mrežama i prete joj. Između ostalog su joj poručili da je neprijatelj Ukrajine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike