Oglasili se organizatori Evrovizije: Doneli odluku o učešću Rusije i Ukrajine na ovogodišnjem festivalu

24.02.2022

16:37

0

Autor: Marija Mitić

Čak se i njihovo učestvovanje na ovom festivalu dovelo u pitanje nakon početka sukoba

Oglasili se organizatori Evrovizije: Doneli odluku o učešću Rusije i Ukrajine na ovogodišnjem festivalu
eurosong profimedia-0618951743 copy - Copyright 24sedam/Profimedia

Ovog jutra počeli su oružani sukobi između Rusije i Ukrajine, zbog čega se dovelo u pitanje i njihovo učestvovanje na ovogodišnjoj Evroviziji.

Organizatori ovog prestižnog takmičenja oglasili su se ovim povodom te otkrili da li će se uvesti neke sankcije kada su ove dve zemlje u pitanju. Naime, bez obzira na trenutno ratno stanje između ovih zemalja, obe će se naći na festivalu, jer je, kako poručuju organizatori, Evrosong je "nepolitički kulturni događaj".

- Pesma Evrovizije je nepolitički kulturni događaj koji ujedinjuje nacije i slavi različitost kroz muziku - navodi se u saopštenju sa takmičenja koje organizuje Evropska radiodifuzna unija (EBU).

Profimedia
 

- Članovi javnih emitera EBU-a u Rusiji i Ukrajini su se obavezali da će učestvovati na ovogodišnjem događaju u Torinu i trenutno planiramo da poželimo dobrodošlicu umetnicima iz obe zemlje da nastupe u maju. Naravno da ćemo nastaviti da pažljivo pratimo situaciju - navodi se dalje.

Organizatori Evrovizije oglasili su se nakon polemike koja je pokrenuta na društvenim mrežama i hiljade komentara kojima se sugeriše da se Rusiji zabrani učešće.

Podsetimo, Evrosong će se ove godine održati u maju u Torinu u Italiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike