Hrvatska šalje Miu Dimšić na „Evroviziju!" Sve što treba da znate o mladoj predstavnici iz komšiluka (FOTO)

20.02.2022

08:17

0

Sa pesmom „Guilty pleasure" u potpunosti je „ukrala" šou

Hrvatska šalje Miu Dimšić na „Evroviziju!" Sve što treba da znate o mladoj predstavnici iz komšiluka (FOTO)
dora 2 - Copyright Pritnscreen HRT1 „Dora"

Na festivalu „Dora 2022", tradicionalno održanom u Opatiji, pobedu je odnela mlada pevačica Mia Dimšić i tako postala ovogodišnja predstavnica Hrvatske „u trci" za „Pesmu Evrovizije". Na sceni čuvene „Marino Cvetković" dvorane predstavilo se 14 izvođača, ali samo je pobednica „pokupila kartu" za „Evrosong" koji će se ove godine održati u Italiji od 10 do 14 maja u Torinu, pošto je bend „Maneskin" odneo pobedu na prethodnom izdanju.

Detalji

Mia je osvojila najviše bodova žirija, a zatim, zbrajanjem bodova žirija i publike koja glasala putem SMS-a, Osiječanka je i odnela pobedu, prenose mediji. 

Mia Dimšić Pritnscreen HRT1 „Dora"
 

Dimšićeva je rođena 7. novembra 1992. godine. Još od malih nogu je volela muziku. Pevala u horu, igrala folklor, svirala gitaru, a bila je član tamburaškog orkestra, te nekoliko akustičnih sastava s kojima je godinama nastupala amaterski, prema informacijama dostupnim na „ESC Srbija".

Inače, nedavno je boravila u Beogradu, gde je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a otkrila sve o fondaciji „Plan B“ (koje je i jedan od osnivača), a koja je okupila brojne poznate u cilju pomoći muzičarima iz Srbije i ostatka bivše Jugoslavije koji su u vreme pandemije bili najteže pogođeni zato što jedno vreme nigde nisu nastupali, prenosili su mediji. 

Kaže da su joj uzori Tejlor Svift, Neno Belan, Džiboni, Oliver Dragojević...

Mia Dimšić Pritnscreen HRT1 „Dora"
 

Podsećanja radi, pored Mie, na „Dori" su nastupili i: Mila Elegović s pesmom „Ljubav“, Mia Negovetić sa „Forgive Me“, Marko Bošnjak a „Moli za nas“, Jessa uz „My Next Mistake“, Zdenka Kovačiček i „Stay On The Bright Side“, Tina Vukov s pesmom „Hideout“, Roko Vušković sa numerom „Malo kasnije", Bernarda s „Here For Love“, Eric Vidović i „I Found You“, ToMa s pesmom „In The Darkness“, Elis Lovrić i „No War“, Ella Orešković sa „If You Go Away“, kao i Tia sa „Voli me do neba“.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike