Stoja širi ozbiljan biznis, a nekad je živela u bedi! Saradnici od nje beže: Jako sam nezgodna kad sam ljuta!

24.02.2022

07:45

0

Pevačica je u intervjuu za 24sedam otkrila i koliko ulaže u karijeru, pa pomenula i Acu Lukasa

Stoja širi ozbiljan biznis, a nekad je živela u bedi! Saradnici od nje beže: Jako sam nezgodna kad sam ljuta!
Stojanka Novaković Stoja - Copyright ATAImages/ A.A.

Stoja Novaković je duže vreme bila u medijskoj ilegali, a onda se u punom sjaju vratila na scenu, i to ne praznih ruku. U intervjuu za 24sedam pevačica se potpuno otvorila o svom životu, ali i biznisu koji proširuje sa suprugom.

Opisala je i težak oporavak nakon operacije, otkrila sa kolikim parama barata, a zatim se dotakla tužnih momenata iz detinjstva i velikom siromaštvu. 

Dobro raspoložena tokom razgovora s našom ekipom, Stoja je počela najpre da govori o pesama koje su je vinule u zvezde, ali je otkrila i svoju mračnu stranu - šta uradi kada je besna. 

ATAImages/Antonio Ahel
Stoja

Na koju pesmu ste najponosniji u karijeri?

- Ima ih zaista puno. Sa početka karijere pesme koje su me vinule u nebo su „Samo“, „Evropa“, „Moje srce ostariti me sme“ i to nikad ne mogu da zaboravim. Zatim, pesma „Žena starija“ me je prikazala u nekom novom svetlu i otvorila vrata još široj publici, da bi me „Splav“ direktno lansirao u najaktuelnije klubove širom sveta.

„Bela ciganka“ me je uvela u gotovo sve domove svih generacija, a „Samo jako“ je osvojila mlade generacije. Ima još mnogo pesama koje se tek sada vraćaju i postaju veoma tražene, kao što su „Muzika“, ali i „Nešto mi govori“. Sve su mi drage jer svaka ima neku svoju priču i ulogu u mom životu.

Neki pevači kažu da je za jedan dobar album potrebno 100.000 evra. To je praktično stan u Beogradu, da li je tako bilo i sa nekim od vaših albuma?

- Jeste, mnogo je to skup posao. Skupe su pesme, tekstovi, preskupi su spotovi... Potreban je stajling, reklama, foto sesije, mnogo je ulaganja, a veliki rizik da li ćete nešto uraditi. U mom slučaju to funkcioniše. Hvala bogu, ali mnogima nije pošlo za rukom.

ATAImages/ A.A.
Stoja sa suprugom

Jeste li neku pesmu uradili sa posebnom posvetom?

- Najbolje otpevam i iznesem novu pesmu u studiju kad sam iznervirana, ljuta... Tada razvalim pesmu iz prve. To je već toliko poznato među mojim saradnicima, da me često planski iznerviraju pred pevanje.

Ipak, u javnosti ste uvek nasmejani. Kakvi ste još kada ste nervozni i ljuti? Da li psujete?

- Bolje da ne znate. Znaju moji bliski prijatelji i saradnici. Jako sam nezgodna i neprijatna. Najbolje da se tada svi sklone, mada ja baš tada ne dam da niko beži. 

Da li vas suprug nekad iznervira?

- Dešava se, kao i svima... To su obično neke sitnice u svakodnevnom životu, ništa krupno, ali kada se dese u nezgodnom momentu. Uglavnom sam burna. On mirno sačeka da me prođe i posle je sve okej. Razgovor i poštovanje su najbolji lek za svaku razmiricu.

ATAImages/Antonio Ahel
Stoja sa suprugom

Koliko vam je detinjstvo bilo teško zbog siromaštva?

- Potičem iz jako siromašne porodice kojoj je falilo mnogo toga materijalnog, ali zato smo imali porodičnu toplinu. Odrasla sam sa bratom uz roditeljsku disciplinu, poštovanje i starinsko vaspitanje. Ponosna sam na to jer mi to kroz ceo život pomaže da savladavam brojne prepreke. Ne bih ni želela da sam u detinjstvu sve imala.

Jesu li vas roditelji bez obzira na sve razmazili?

- Nisu, nije bilo vremena. Živelo se teško, radili su po selu za nadnicu. Odlazili ujutru, dolazili uveče. Težak rad, ali topao pogled i korisna reč nikad nije manjkala od njih. Mladi su umrli od teškog života, ali hvala im na svakoj sekundi koju sam od njih imala.

Kako se osećate posle operacije? Da li ste zadovoljni svojim izgledom? 

- Sada je dobro, nije bilo lako, devet sati sam bila na stolu uspavana. Oporavak je trajao oko 45 dana i nije bio nimalo lak, ali sada je sve prošlo i osećam se sjajno. Jako sam zadovoljna. Dobila sam sve ono upravo što sam i htela u dogovoru sa najboljim hirurzuma u Evropi. Koštalo je, bolelo je, ali zato svaka im čast na rezultatu!

Antonio Ahel/ATAImages
Stoja

Da li ćete u narednom periodu još nešto korigovati?

- Za nekoliko godina ću otići na kontrolu nekih delova koji sada nisu bili predmet rada, a koji možda tada budu aktuelni za manje korekcije.

Da li ste imali neprijatno iskustvo na nekom od nastupa? Dobijate li skupe poklone umesto bakšiša?

- Kao i sve kolege, bude tu svega. Dobijem skup lanac ili sat u toku nastupa, ali uvek to na kraju vratim, čak i kada ne žele da prime nazad, ubedim ih.

Vaš kolega Aca Lukas deo je beovizijskog takmičenja, da li ste čuli njegovu pesmu? Kakvo mišljenje imate o njemu kao čoveku?

- Izuzetno ga cenim kao kolegu jer je jedan od najuspešnijih pevača na ovim prostorima. A kao druga ga još više gotivim jer je bre brat, drug, normalan, ne folira se. Duhovit, bistar, neposredan. Takvi su samo uspešni. Takav je i Brega, takav je i Čola. Sve to sa strane ljudima možda izgleda ovako ili onako, ali mi smo u stvari napaćene duše i samo međusobno mi možemo da se razumemo. Naše muke niko ne zna. Želim mu prvo mesto na Evroviziji jer znam da on to može.

Mnoge vaše koleginice pokušavaju nesavršenosti da isprave filterima i fotošopom. Kakvo mišljenje imate o tome? Da li ste vi pristalica toga ili ipak prirodnog izgleda?

- To je bezveze, preterivanje. Ali je trend i ja to prihvatam. Ali i to će jednog dana proći, pa će se ceniti "natural look". Ja sam svoja i kakva sam takva sam. 

Kažu da žene najviše troše novac na garderobu. Da li i vi pripadate toj grupi? Generalno, u šta najviše ulažete? 

- Pa jeste, dosta novca ode na garderobu, cipele, tašne. To je neminovno u našem poslu, ali volim da potrošim i na dobar nameštaj. Takođe i na uređenje vrta. Ma, volim da potrošim na sve što je lepo!

Da li u narednom periodu planirate da počnete neki biznis?

- Moj muž i ja već odavno imamo biznis. Poslednjih 15 godina se bavimo investicionim poslovima u građevini, a u poslednje vreme proširujemo posao i na turizam u Istri. On sve to fantastično radi, arhitekta je po struci, ali uvek uključuje i mene u donošenju odluka.

Antonio Ahel/ATAImages
Stoja sa suprugom

S obzirom na to da javna scena zahteva uvek eleganciju, koji je najskuplji komad odeće koji ste sebi priuštili?

- Ne sećam se, ali garderoba i obuća koja je u trendu i koja je brendirana može biti jako skupa. Sve je stvar trenutka. Takođe, mnogo može da košta i šivenje specijalne garderobe za nastupe i spotove. Nije vreme da se priča o ciframa, ali kao što rekoh na početku, ovaj posao mnogo košta i svaki mlad čovek treba dobro da razmisli da li da ulazi u tako nešto.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike