Maja Odžaklijevska je živela sa 33.000 dinara, a sada je dobila nacionalnu penziju: Srećna sam, nisam uludo radila!

10.02.2022

21:19

9

Pevačica je ponosna na prestižno priznanje kojim je nagrađena

Maja Odžaklijevska je živela sa 33.000 dinara, a sada je dobila nacionalnu penziju: Srećna sam, nisam uludo radila!
Maja Odžaklijevska - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevačica pop rok i džez muzike Maja Odžaklijevska je zahvaljujući svom dugogodišnjem radu i postojanju na javnoj sceni dala vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi zbog čega je nagrađena nacionalnom penzijom.

Pevačica je svojevremeno izjavila da živi samo sa penzijom od 33.000 dinara, a sada će joj životni vek biti olakšan zahvaljujući nacionalnoj penziji koja iznosi 60.000. Odžakljevska ne krije da su je ove vesti oraspoložile i ističe da je ovo priznanje dokaz da nije uzalud radila svoj posao.

M. M./ATAImages
Maja Odžaklijevska

 

- Srećna sam, a pomalo euforična. Znači da nisam uludo radila svoj posao i da sam to činila na dobar način. Mislim da je ovo prestižno priznanje i divim se svakom ko ga osvojio. Nadam se da neće biti nezadovoljnih odlukom. Mi smo se trudili da Srbiju uvek na pravi način predstavimo u svetu - kazala je Maja za Kurir.rs. 


Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je predlog komisije o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi. a dvadeset umetnika, među kojima je i Maja, dobijaće do kraja života dodatak od 60.000 dinara na redovnu penziju, tvz. nacionalnu penziju.

Osim nje, ovakav vid dohodka dobijaće i dramski umetnik i glumac Bogdan Diklić, dramski umetnik, glumac Vojislav Brajović, dramski umetnik, glumac Lazar Ristovski, baletski umetnik Konstantin Kostjukov, stručnjak u kulturi Radoslav Zelenović, vokalni solista Maja Odžaklijevska,  muzičar Borisav Ðorđević i drugi.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike