Mogu da živim i bez te „titule“: Šemsa Suljaković progovorila o nacionalnoj penziji

08.02.2022

22:39

0

Posle raspada „Južnog vetra“, svako od pevača koji su činili ovu grupu je izgradio uspešnu solo karijeru

Mogu da živim i bez te „titule“: Šemsa Suljaković progovorila o nacionalnoj penziji
Šemsa Suljaković - Copyright Instagram printscreen/suljakovic.semsa

Pevačica Šemsa Suljaković veliko je ime na estradnoj sceni. Svojevremeno je nastupala kao članica popularne grupe „Južni vetar“, čiji su deo bili i Dragana Mirković, Mile Kitić, Kemal Malovčić i pokojni Sinan Sakić.

Posle raspada ove grupe, svako od njih je izgradio uspešnu solo karijeru. Iako je danas Šemsa sve manje zastupljena u medijima, ona je i te kako tražena na nastupima. 

Antonio Ahel/ATAimages
Šemsa Suljaković

 

- Nastupam tamo gde mi se sviđa. Ako se pitanje odnosi na tv emisije, u pravu ste, ne vidim potrebu za tim. Oprostite, ali ja sam u svojoj pozamašnoj karijeri naučila da se pojavljujem sa povodom, a toga kod mene trenutno nema. U Bosni boravim dok ne poželim Švedsku i obrnuto.

Šemsa je otkrila i da li je u međuvremenu dobila nacionalnu penziju kao njena koleginica Lepa Lukić. 

- Ne, nisam. Ako se desi, desiće se. Možda čekaju moju duboku starost, pa tek onda da me time kao nagrade. Iskreno živim srećna i ispunjena i bez te „titule“.

Na pomen Žike Jakšića, Šemsa se ozarila i uputila komplimente producentu, a potom se osvrnula i na Željku Jurišić koju su nazvali naslednicom Suljakovićeve. 

 

 

- Dobri, emotivni i nadasve kreativni Žika Jakšić, meni je neizmerno drag. On je ljudina prvenstveno. Volim da gledam njegovu emisiju „Nikad nije kasno“ i uživam tada. Čujem se sa Žikom ponekad.  Znam za Željku, ako su je tako nazvali, baš fino. Fina i glasovita mlada žena.

Kako je objasnila između nje i kolega nema zle krvi i sa svima je u korektnim odnosima. 

- Ja sam sa svima u dobrim i kolegijalnim odnosima. Nemam slobodnog prostora za neka druženja. Imam svoje prijatelje koji su van muzike. Tu su moja deca sa kojima delim svaki trenutak kada sam u Sarajevu - kazala je Šemsa za „Grand Online“, pa otkrila da nije menjala repertoar na nastupima, te da i dalje peva samo svoje pesme: 

 

 

- Zašto menjati ono što je i dalje aktuelno kao i pre? Na mojim nastupima publika bukvalno uživa, tu dođu zbog moje pesme, to žele da slušaju, a ja sam njihov gost i želim da im ugodim. Čemu onda promena repertoara? Moji celovečernji nastupi su prepuni pozitivne energije, emocija, euforije. Kako kažu u narodu: „Ja tu ništa ne bih dirala“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike