Posle „Talenta" je „kupio" Bregu, umalo otišao i na „Evroviziju"! Gde je danas i šta radi - Oliver Katić (FOTO)

06.02.2022

16:38

0

Otkako se povukao sa scene, o njemu se ne zna mnogo, ali sudeći po društvenim mrežama jedno je sigurno - nastavio je da se bavi onime što najviše voli

Posle „Talenta" je „kupio" Bregu, umalo otišao i na „Evroviziju"! Gde je danas i šta radi - Oliver Katić (FOTO)
oliver_katic - Copyright Youtube screenshot „TV Zona Plus (HD) - Zvanični knal"

Olivera Katića je domaća publika prvi put zapazila u šouu „Ja imam talenat" 2010. godine, a gde je na kraju osvojio drugo mesto. Nešto zatim, Goran Bregović ga je angažovao zajedno sa Eminom Jahović i Milanom Stankovićem da se takmiči za predstavnika naše zemlje na „Pesmi Evrovizije", koja se održavala u Oslu.

To mu je, međutim, promaklo - kako je Stanković otputovao s numerom „Ovo je Balkan". Ipak, Katić je svakako pokazao zavidne glasovne sposobnosti, kao i izvođačke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oliver Katic (@oliver_katic)

 

Od tada, sa druge strane, gubi mu se svaki trag.

Nekad i sad

Oliver se, naime, povukao iz javnog života, pa se o njemu danas ne zna mnogo. Ipak, sudeći po objama na društvenim mrežama, nastavio je da se bavi muzikom, ali i podučava druge da pevaju.

- Učestvovao sam u projektima velikih muzičara i to me je pokrenulo, inspirisalo, nadahnulo da dopustim sebi da radim i veće stvari nego što su klupske svirke. Mada su za mene koncertne aktivnosti jedan od najlepših oblika muzičkog delovanja, jer sam u direktnom kontaktu sa publikom. U tom trenutku izvođač odmah dobije plod svog rada, odnosno vidi kako publika reaguje - pričao je 2021, za „Citysmart".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oliver Katic (@oliver_katic)

Katić je, podsećanja radi, rođen 1978. i školovao se za opersko pevanje u Nišu i Briselu. Prema biografskim podacima, u tom periodu je izvodio dela klasične muzike u Srbiji, ali i Belgiji. Od 2003. nastupa kao klupski muzičar, a Bojani Stamenov je bio prateći vokal na „Evroviziji" za pesmu „Beauty never lies".

Prateći vokal je bio i Kaleziću 2017, takođe u okviru ovog prestižnog muzičkog takmičenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike