Irena Poša o poslu, predrasudama i Mašanu Lekiću: Bila sam u neverovatnim situacijama, to je moje bogatstvo! (VIDEO)

05.02.2022

07:45

0

Radijska voditeljka otkrila je za 24sedam šta je za nju antidepresiv, a zajedno s kolegom Lukom Papom prisetila se i raznih anegdota

Irena Poša o poslu, predrasudama i Mašanu Lekiću: Bila sam u neverovatnim situacijama, to je moje bogatstvo! (VIDEO)
Irena Poša 24sedam / Ivan Mitić - Copyright 24sedam / Ivan Mitić

Mlada radijska voditeljka Irena Poša koju nema ko ne zna kako sa TDI-ja, tako i HIT FM-a, otkrila je u intervjuu za 24sedam kako je tekao njen razvojni put - kroz koje je sve neobične situacije prošla ne bi li „ispekla zanat", pomirila se s raznim „unutrašnjim demonima", pa u jednom trenutku i postala najmlađa urednica u Srbiji.

Ispričala nam je i ko joj je bio najveća podrška, zatim učitelj, a sa kolegom, poznatim „glasom iz Antidepresiva" Lukom Papom prisetila se i raznih anegdota, koje će joj još dugo ostati u sećanju.

Kako je sve počelo?

- Obratite pažnju čime vam se igraju deca! Kada sam ja bila mala, svaki dan sam se snimala na kasetofonu i zamišljala sam da vodim radio emisije koje se gledaju i na televiziji, što je upravo ovo što radim...

- Jesam malo lutala, ali onda me je jedan potpuno neverovatan splet okolnosti, odnosno jedno ispijanje kafe na Adi i zvuk radija koji se čuo u pozadini, čula sam da postoji audicija, doveo do ovog mesta gde sam danas.

Šta ti je bio kamen spoticanja?

- Činjenica da se prvi put susrećem sa svetom medija, sa tom količinom sujete. To su bili ljudi koji su tu bili 10, 20 godina, koji možda nisu ostvarili ono što su zacrtali. I, onda dođe neko ko je mlad, talentovan... Tu je bila velika količina sujete s kojom tada, kao mlada, nisam umela tako lako da se izborim.

Irena Poša 24sedam / Ivan Mitić
 

Koji poklon od fanova ne zaboravljaš?

- Bilo mi je jako drago kada me je prvi put nacrtao jedan momak koji je u tom momentu imao 14 godina, a koji toliko realistično crta da smo svi na radiju bili potpuno fascinirani. Kako mi je poslao to, ostala je adresa pošiljaoca, pa sam mu uzvratila poklonom.

- Smatrala sam: „Mlad dečko, sigurno će mu biti puno srce." Kupila sam mu pribor za crtanje. Danas, taj dečko ima milione pratilaca, crtao je neke svetske zvezde i neverovatan je talenat. To mi je ostalo u pamćenju, a njegov crtež držim i dalje u sobi.

Po čemu pamtiš saradnju s Mašanom Lekićem, šta si „ukrala" od njega?

- Od njega sam naučila da onaj koji je na čelu neke ekipe ne treba da bude šef, nego lider. On je taj koji nas je uvek najviše motivisao i svojim trudom i radom pokazivao koliko i mi treba da se trudimo i radimo. Potpuno je lud!

- Mi smo i dan-danas najbolji prijatelji. Taj čovek je mene iz najbolje namere, da naučim posao, „vukao" i sa Gorskom službom spasavanja, sa Hitnom pomoći, na dežurstva... Bila sam u najneverovatnijim situacijama, ali to je moje bogatstvo.

Na kraju radnog vremena - šta slušaš, gledaš, čime se zanimaš?

- Zanimljivo, pošto vodim emisiju i na stanici gde se emituje strana, a sa druge strane domaća muzika. Kada krećem na posao na TDI, slušam HIT FM. Kada krećem na emisiju na HIT FM-u onda samo strano. Mora da postoji balans! Muziku delim na dobru i lošu... Ili me radi ili ne.

- Filmove gledam isključivo u bioskopu, zavisnik sam od naćosa i cele te atmosfere... Mogu bukvalno i „Štrumpfove" da gledam, samo da se gricka (smeh).

Kakve savete Irena daje, koliko je uticajna na društvenim mrežama i još mnogo drugih detalja pogledajte u intervjuu za 24sedam na sledećem linku:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike