Radoš Bajić otkrio kakav je cirkus nastao na svadbi Dušana Kovačevića zbog muzike: „Lomila se stakla po hotelu!"

31.01.2022

17:49

1

Sa Ristovskim, Diklićem i Fišekovićem bio je osnovao bend, međutim posle ovog burnog slavlja su se i rastali

Radoš Bajić otkrio kakav je cirkus nastao na svadbi Dušana Kovačevića zbog muzike: „Lomila se stakla po hotelu!"
psi_laju_12102017_0023 - Copyright Stefan Tomasevic/ATAImages

Radoš Bajić prisetio se u svojoj ispovesti za jedne domaće medije svadbe legendarnog Duška Kovačevića, koji ga je tada bio i pozvao da mu svira. Naime, glumac je svojevremeno osnovao bend s kolegama, pod nazivom „Radilafi", a koji se, međutim, raspao posle pomenutog veselja, što je malo ko znao.

- Pošto nakon predavanja nismo imali gde da idemo, Ristovski, Bogdan Diklić, Slavoljub Fišeković i ja smo ostajali u slušaonici i satima uz moju harmoniku muzicirali i pevali. Ubrzo smo osnovali orkestar, koji smo nazvali po početnim slogovima naših imena i prezimena, „Radilafi" - počeo je Bajić u ispovesti za „Kurir".

Zajedno, dve godine su svirali po svadbama, pa doživeli filmski kraj.

- Blistava karijera našeg studentskog orkestra završila se prilično neslavno. Mladoženja Dušan Kovačević, danas ugledni dramski pisac i akademik, angažovao nas je da mu sviramo na svadbi u čuvenom hotelu „Elektro-Vojvodina" na Iriškom vencu, na kojoj je bilo preko 500 zvanica. Na svadbi koja je bila kruna karijere „Radilafa" nismo se proslavili - priča on.

- Jedno vreme smo se držali dobro dok se svatovi, veseli Sremci koji su više pili nego jeli, nisu raspomamili i uz pesmu počeli punim sifonima da gađaju i lome velike staklene zidove hotela. Sećam se da je mladoženja Duško Kovačević dotrčao do mene, koji sam bio kapelnik i unezverenim glasom mi rekao: „Momci, kupite instrumente i pojačala, ako ne prestane muzika ovi će da polupaju sve živo!" - prisetio se.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike