Potresni trenuci sa sahrane Akija Rahimovskog: „Tužnu pesmu pevaju oni što ostaju..."

27.01.2022

14:35

0

Prijatelji i porodica opraštaju se danas, 27. januara, od čuvenog pevača, u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj

Potresni trenuci sa sahrane Akija Rahimovskog: „Tužnu pesmu pevaju oni što ostaju..."
aki sahrana2 - Copyright Printscreen/YouTube/24sata

Aki Rahimovski preminuo je 22. januara, a pet dana kasnije, u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj, brojni prijatelji i članovi porodice teška srca su mu uputili poslednje zbogom.

Na sanduku, položena je makedonska zastava, a čula se i poznata tamošnja narodna „Zašto si me rodila majko", prenosi „24sata.hr". Takođe, na plakatu uz Akijevu fotografiju piše: „Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pesmu pevaju oni što ostaju", iz čuvene „Moja je pjesma lagana" od grupe „Parni valjak".

Zbog njega je „Parni valjak" zvučao velegradski

Poznati prijatelji i kolege oprostile su se od njega sa velikom tugom.

- Vidim puno prijateljskih lica, pa znam da će mi biti oprošteno na nekim usporenim mislima. Ne znam je li ima nešto teže od toga kad se rastaješ s čovekom tako bolno. Od te proklete subote, stalno mislim je li moglo biti drugačije, a znam da nije. Aki je plesao život, takva energija i osobnost je morala otići uz gromovit prasak - počeo je Husein Hasanefendić.

Printscreen/YouTube/24sata
 

 

- On je bio paun i klovn, sve što je trebalo i davao je nesebično sebe maksimalno za ta srećna lica ispred sebe. Kad je pevao tugu, dvorane su tugovale. Kad je pevao sreću, svi smo bili srećni. On je bio naša lokomotiva i sad mi je duša pusta kao stanica, jer nema putnika. Putovali smo brzo prijatelju i bez stajanja, kad dođe vreme nema kajanja. Teško mi je, ljudi, nadam se da je spokojan i da je našao mir - rekao je Hus kroz suze.

Printscreen/YouTube/24sata
 

 

- Odličan čovek. Jedno od prvih poznanstava. Kad sam došao u Zagreb, kakav je bio od prvog dana, takav je bio oduvek, srčan i iskren. Kakav je bio prvi dan, takvog ga pamtim za ceo život, s njim je „Parni valjak" zvučao velegradski, baš kao bend iz grada od milion ljudi, mislim da ko ovde živi nije svestan njegove veličine - rekao je bio Džiboni, prenose dalje pomenuti mediji.

- Mi se znamo još iz '80. godina, bezbroj susreta, druženja, privatno smo se znali. Aki je bio ljudina, prirodan iskren, normalan čovek koji je bio veliki pevač i umetnik, a privatno je bio normalniji od mnogih - tvrdi Neno Belan.

Printscreen/YouTube/24sata
 

 

Zbog aktuelnih epidemioloških mera, ispraćaju Akija na večni počinak nisu, pak, mogli da prisustvuju i njegovi brojni fanovi. U ponedeljak su, zato, članovi „Parnog valjka" pozvali sve one koji su ga voleli da mu odaju počast kraj Zdenca života, ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Potresan govor ćerke

- Tata, tako nam je malo trebalo. Jedan zagrljaj, tvoj pogled, tako malo... Ostaje mi uteha što si mi rekao to jutro pre nego što si zauvek zaspao: „Lako je biti visok, ali je teško biti veliki čovek." Tvoje srce se razbolelo, ali je bilo veliko za sve ljude. Hvala ti što si me naučio kako je čovek samo malen pod zvedama. 'Ajde, begaj, tata, jer im je dosadno bez tebe i samo da znaš, samo ti tata i niko kao ti! Volim te, tata - izgovorila je Akijeva ćerka Dina, nakon čega je počela Sinatrina pesma „My Way", koju je Rahimovski voleo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike