Kim Kardašijan slomljena zbog iznenadnog gubitka: Srce mi se slama, ne postoji niko poput tebe... (FOTO)

25.01.2022

18:40

0

Autor: Marija Mitić

Manfred Tijeri Mugler, francuski modni dizajner, preminuo je u nedelju, 23. januara

Kim Kardašijan slomljena zbog iznenadnog gubitka: Srce mi se slama, ne postoji niko poput tebe... (FOTO)
profimedia-0481632246 - Copyright Profimedia

Manfred Tijeri Mugler, francuski modni dizajner, kreativni direktor i kreativni savetnik modne kuće „Mugler“, preminuo  je u nedelju, 23. januara, u 74. godini.

Mugler je sarađivao sa brojnim poznatim ličnostima, od Lejdi Gage preko Kardi Bi, pa sve do Kim Kardašijan, koja se potresnom porukom na Instagramu oprostila od njega.

- Srce mi se slama. Ne postoji niko poput tebe! Tvoja vizija, tvoje transformacije, tvoja magija! Počastvovana sam što sam te poznavala, provodila vreme sa tobom i što sam ti bila muza. Imalo je još mnogo toga da pokažeš svetu i što smo planirali da uradimo zajedno, ali si nam već dao toliko toga - počela je Kim.

- Nikada neću zaboraviti naše druženje širom sveta i učenje od samog majstora o tome šta je moda zaista značila! Uvek si govorio da će lepota spasiti svet - i zaista si verovao da je to bolje mesto zbog lepote svuda okolo! Hvala na lepoti. Mnogo te volim. Moje saučešće Manfredovoj porodici, prijateljima, Džej-Bi-ju i njegovom neverovatnom timu - i svima koji su ga voleli i čije živote je dotakao - pisala je najpoznatija starleta.

 

Manfred Tijeri Mugler je na početku svoje karijere dizajnirao prepoznatljiv i upečatljiv izgled Grejs Džons, Dejvida Bouvija i Dajane Ros, kao i odevne kombinacije za muzički spot Džordža Majkla - "Tu fanki", a pre svega haljinu Demi Mur iz filma "Nepristojna ponuda" iz 1993. godine, koja je dobila epitet „najpoznatije haljine devedesetih“.

 

 

Sedamdesetih godina prošlog veka, po osnivanju svoje modne kuće, Mugler postaje prepoznatljiv zbog svog avangardnog, arhitektonskog, hiperženstvenog i pozorišnog pristupa visokoj modi.

Na početku svoje karijere kreirao je prepoznatljiv i upečatljiv izgled Grejs Džons, Dejvida Bouvija i Dajane Ros, kao i odevne kombinacije za muzički spot Džordža Majkla "Tu fanki", a pre svega haljinu Demi Mur iz filma "Nepristojna ponuda" iz 1993. godine, koja je dobila epitet najpoznatije haljine devedesetih.

 

 

Istovremeno je lansirao i parfem Ejndžel (Angel), koji je postao jedan od najprodavanijih parfema 20. veka.

Muglerov brend postao jedan od najpoželjnijih luksuznih brendova za potrošače generacije Zet, prema istraživanju Tinejdž Voga. 2019.  godine Muzej lepih umetnosti u Montrealu (MMFA) pokrenuo je izložbu "Thierry Mugler: Couturissime" posvećenu njemu.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike