Počinje snimanje filma o Džeju Ramadanovskom: Reditelj otkrio detalje i ko će igrati slavnog pevača

19.01.2022

12:16

0

Autor: Marija Mitić

Ovo filmsko ostvarenje, za koje se veruje da će biti blokbaster, nosiće naziv "Nedelja", a za njega je odobren budžet od 20 miliona dinara

Počinje snimanje filma o Džeju Ramadanovskom: Reditelj otkrio detalje i ko će igrati slavnog pevača
Džej Ramadanovski - Copyright ATAImages/ A.A.

Nesvakidašnja životna priča legendarnog pevača Džeja Ramadanovskog uskoro će biti pretočena u film. Naime, scenario koji je napisao Stefan Bošković je uveliko spreman, a kako otkriva reditelj Nemanja Ćeranić, snimanje filma, koji će nositi naziv po jednom od najvećih hitova slavnog pevača, "Nedelja", je upravo otpočelo.

Reditelj je otkrio i da će Ramadanovskog u filmu igrati dečak romske nacionalnosti, dok se za glavnog glumca fimska ekipa još uvek nije odlučila.

- U filmu ćemo prikazati Džejevo detinjstvo i period kada je bio u Domu za nezbrinutu decu. Odlučili smo da glavnu ulogu igra nepoznati romski dečak, koga tek treba da izaberemo na kastingu - kaže Ćeranić za Informer i dodaje da će u filmu biti prikazan i jedan od ključnih momenata iz života pevača - onaj kada je upoznao hitmejkere Marinu Tucaković i Aleksandra Radulovića Futu, koji su glavni "krivci" što se vinuo u zvezde.

Džej Ramadanovski ATAImages
Džej Ramadanovski

- U filmu ćemo otkriti kako je i zašto Džeja otac odveo u Beč. Prikazaćemo i trenutak  kada pevač upozna Marinu i Futu, jedine osobe koje su primetile njegov talenat za muziku - kaže Ćeranić.

Reditelj fimskog ostvarenja "Nedelja" dodaje i da je uloga odraslog Džeja namenjena jednom naturščiku. 

- Možda će i on biti Rom, a možda izaberemo nekoga bele puti, pa mu uz pomoć maske i šminke potamnimo ten. Videćemo, sada je još rano o tome da pričam, sve zavisi od kastinga - objašnjava Ćeranić.

Antonio Ahel/ATAImages
Džej Ramadanovski

Inače, komisija Filmskog centra Srbije je za film "Nedelja" odobrila budžet od 20 miliona dinara jer je procenjeno da je reč o potencijalnom blokbasteru. 

 - Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog data je bez suvišne patetike, sa upečatljivim likovima. Scenario se drži bitnih činjenica iz pevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti s kojom je bio prinuđen da se suočava ne dovodi u pitanje, nego ih, naprotiv, kako to u uspešnim kinematografskim ostvarenjima i treba da bude - naglašava - naveli su ranije u obrazloženju članovi komisije, koji predviđaju da je reč o potencijalnom bioskopskom hitu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike