Arapi dobro plaćaju srpsku estradu: Dubai je postao epicentar za pevače!

14.01.2022

19:45

1

Naše zvezde sve više počinju da nastupaju u ovoj zemlji, a kako saznajemo, tamo se otvara novo tržište

Arapi dobro plaćaju srpsku estradu: Dubai je postao epicentar za pevače!
dubai1 - Copyright Profimedia/Ata Images/Antonio Ahel

Kako je pandemija koronavirusa još uvek na snazi, te neretko čujemo da se u Evropi mnogi gradovi zatvaraju, tako naši pevači sve više ne mogu tako često da nastupaju "preko grane". 

No, to im očigledno ne predstavlja problem jer je počelo da se otvara novo tržište za nastupe, a u pitanju je, ni manje ni više, Dubai!

Profimedia
 

Portal 24sedam stupio je u kontakt sa poznatim estradnim menadžerom Goranom Lečićem Lekom, koji nam je otkrio kakvo je interesovanje iz Dubaija za naše pevače, te kako se kreću cene nastupa.

- To je novo tržište koje se otvara, nije nešto još posebno razvijeno. Što se tiče cena, nije drugačije nego u Evropi, skoro je isto. Recimo da su cene nastupa tamo veće za 20, 30 odsto nego u Srbiji - kaže Goran za 24sedam i dodaje:

- Dubai je još uvek mesto za odmor na koje naše zvezde idu, pa spoje lepo i korisno. Malo se sunčaju i kupaju, pa odrade nastup i ostanu tu još nekoliko dana.

Kako je istakao, u planu je da pevači i pevačice sa kojima on radi krenu da nastupaju tamo.

- Planiram, da, biće mojih tamo, ali još uvek ništa nije dogovoreno, trenutno smo u pregovorima.

Goran Bregović je nastupio 13. januara u Dubaiju, a posetioci svetske izložbe "Dubai Expo" imali su prilike da uživaju u zvucima sa Balkana.

Kako se navodi, svi koji su se tamo našli su bili oduševljeni Breginim nastupom, pa su ga čak vraćali na bis!

No, on nije jedini koji je nastupio za doček Pravoslavne Nove godine u Dubaiju. Nikola Rokvić je danima unazad najavljivao svoj nastup u jednom lukusuznom hotelu u Dubaiju.

Na njegovom nalogu na Instagramu osvanuli su storiji sa nastupa, na kojima se vidi da su se svi dobro proveli. 

Neko ko će tek zapevati pred publikom u Dubaiju je i Jelena Karleuša! Nakon drame koja joj se dogodila na privatnom planu, ovo će biti prvi pevačicin nastup, ali i premijerno će sebe predstaviti na ovom novom tržištu. 

Ona je trebalo da nastupi 14. januara, ali je, kako je pevačica istakla na svom nalogu na Instagramu, nastup pomeren za 21. januar kako bi mogli da budu ispunjeni svi tehnički uslovi.

Zanimljivo je da će Jelena pevati na mestu gde su pre nje nastupali reperi Frenč Montana i Tajga, te mnogi svetski di-džejevi. 

Dubai polako postaje novi Beč, u kojem srpski pevači najviše nastupaju, a kada se biznis još malo razvije, oni verovatno neće znati šta će s parama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike