Ko je Kejt Midlton? Rođena u znaku Jarca, snažna žena koju je budući kralj Engleske molio da mu se vrati

09.01.2022

18:58

0

Danas je napunila 40 godina, a svojom harizmom i posve drugačijim stavom od svih ostavlja bez daha

Ko je Kejt Midlton? Rođena u znaku Jarca, snažna žena koju je budući kralj Engleske molio da mu se vrati
Kejt Midlton i princ Vilijam Profimedia - Copyright Profimedia

Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža, danas slavi 40. rođendan, a mnogi bi rekli da živi istinitu priču o modernoj princezi. Rođena je u prosečnoj britanskoj porodici, dobro je učila u školi i na fakultetu, a naposletku je očarala princa Vilijama i postala "princeza iz bajke".

Profimedia
 

Detinjstvo

Kejt je rođena 9. januara 1982. godine u Berkširu, u Engleskoj. Njena porodica je pripadala srednjoj britanskoj klasi - nisu bili bogati, ali ni osobito siromašni. Roditelji su joj radili u vazduhoplovstvu - majka joj je bila stjuardesa, a otac pilot. Ona je nastojala da bude uzor svojoj mlađoj sestri i bratu, pa je marljivo pohađala školu u nadi da će postati istoričarka umetnosti. 

Prvi posao i studiranje

Godine 1987. njeni roditelji su otvorili privatnu firmu, a ona je počela da im pomaže u poslovima. Kompanija je ubrzo postala popularna širom Engleske, sa tim je došao i priliv novca, pa se porodica preselila u veći dom. Dok je studirala, Kejt je volela i da se bavi sportom. Bila je izvrsna u atletici, tenisu, pa čak i u hokeju.

Profimedia
 

Pažnja medija

Britanski mediji počeli su da prate Kejt od samog početka kada se saznalo da je uz vezi sa princem Vilijamom 2003. godine. 

Sva pažnja koju je dobijala od medija za Kejt nije bila laka. Uz to, nije imala podršku od Vilijama, koji je često imao javne ispade i turbulentne izlaske. To je Kejt dovelo do toga da ga ostavi 2007. godine. Mnogi su očekivali da će se ona tada povući i žaliti za njim, ali je ona uradila suprotno.

Umesto slike "tužne žene" koja je izgubila najpoželjnijeg neženju tada, mediji su dobili Kejt koja je počela da izlazi i ludo se zabavlja. Neki su je hvalili, drugi osuđivali. Tada su se pojavljivale i naslovnice sa naslovima "Ne možemo da priuštimo još jednu Dajanu". Osim toga, fotografi su je slikali u svim mogućim, pa čak i degutantnim, pozama, pa je tako kružila fotografija na kojoj joj se ispod haljine vide gaćice.

Profimedia
 

Veridba i svadba veka

Kada je princ Vilijam shvatio da Kejt ne da na sebe, izvinio joj se za sve, počeo je bolje da je sluša, a već 2010. godine objavljena je vest da su se verili. Od tog trenutka čekalo se veliko kraljevsko venčanje.

Kejt Midlton se udala za princa Vilijama, naslednika britanskog trona, 29. aprila 2011. godine. Venčanje je održano u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, gde je Kejt zablistala u neverovatnoj venčanici vrednoj 30 miliona britanskih funti. Kraljevsko venčanje se prenosilo uživo u celom svetu. 

Kejt je, kako tvrde eksperti, na početku braka bila prilično nervozna, ali je vremenom uspela da nauči kako da savlada sve prepreke. S obzirom na to da je rođena u znaku Jarca, njena upornost i inat da uspe u svemu nisu čudni.

Profimedia
 

Ko je Kejt danas?

Iako su prošli kroz mnoge turbulentne situacije, brak Kejt i Vilijama važi za jedan od onih na koji se mnogi ugledaju. Dobili su troje dece - Džordža, Šarlot i Luja, a snaga koja krasi ženu budućeg kralja mogla bi se opisati tako da bi mogla pomeriti planine. 

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike