Antivakserka Rada Manojlović preko Đokovića propagira svoje stavove (FOTO)

05.01.2022

12:06

5

Autor: 24sedam

Vest da će Novak ipak otići u Australiju, na Australijan open, iako se još uvek ne izjašnjava o tome da li je vakcinisan protiv koronavirusa, izazvala je brojne reakcije

Antivakserka Rada Manojlović preko Đokovića propagira svoje stavove (FOTO)
rada manojlovic djokovic - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić/ATA images

Pevačica Radmila Manojlović već dugo u javnosti iskazuje antivakserski stav te o pandemiji koronavirusa ima razne zavereničke teorije. Kao sredstvo za širenje svoje propagande o tome sada se poslužila i imenom tenisera Novaka Đokovića, koji se nikad nije izjasnio o tome da li je vakcinisan protiv koronavirusa.

Ipak, Novak je uspeo da odleti u Australiju kako bi igrao na Australijan Openu, za šta je dobio medicinsko izuzeće.

Prvi teniser sveta je informaciju da će ipak učestvovati podelio na svom Instagramu, a ta vest je izazvala brojne reakcije.

Radmila je odmah reagovala na ovu vest, napisavši na Tviteru:

 - Hahahhaha, nego šta nego leti, uh kako bi svi lepo popustili kad bismo svi rekli ne, niste svesni. Mogli bi sva svoja novoizmišljena pravila i želju za modernim ropstvom i logorima da okače mačku o rep! Bilo bi gasi koronu motaj kablove. Da li ste toga svesni - pisala je pevačica, da bi se potom nastavila u komentarima.

Printscreen Twitter/ RadaManojlović
 

 

 

 

 

Ipak, došlo je do promena u Australiji, jer je njihov premijer Skot Morison oštro zapretio Đokoviću.

Naime, on je, kada je Novak stigao, rekao da „ako nije vakcinisan mora da pruži prihvatljiv dokaz da ne može da se vakciniše iz medicinskih razloga“.

- Ako ti dokazi budu nedovoljni, onda on neće biti tretiran drugačije od bilo koga drugog i biće u sledećem avionu za povratak kući – ne bi trebalo da postoje posebna pravila za Novaka Đokovića - rekao je Morison u Kanberi.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Državna ministarka za zapošljavanje Australije Jala Pulford priznala je da će građani smatrati da je odluka frustrirajuća, ali je rekla da je proces komisije za odobravanje izuzeća bio „neverovatno snažan“ i da Đoković nije imao poseban tretman.

- Želeo sam da prepoznam i priznam da je ovaj ishod nešto što mnogi članovi viktorijanske zajednice smatraju frustrirajućim i uznemirujućim - rekao je Pulford.

- Ali želim da budem potpuno jasan da, kao što je bio slučaj sve vreme, niko ne dobija poseban tretman zbog toga ko je ili šta je profesionalno postigao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike