Skuplja smeće po žbunovima! Komšije razvezale jezik o Verici i Veljku: Ismevali smo ih

25.12.2021

09:09

0

Iako su u početku imali predrasude o dizajnerki i njenom suprugu, sugrađani poznatog para su promenili mišljenje

Skuplja smeće po žbunovima! Komšije razvezale jezik o Verici i Veljku: Ismevali smo ih
Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Dizajnerka Verica Rakočević i njen, tri decenije mlađi suprug Veljko Kuzmančević, pravi su primer da ljubav ne zna za godine. Kada su se venčali pre osam godina, mnogi su im predviđali brz razvod, a takvog mišljenja je bio i njihov komšiluk sa Avale. 

- Ljudi ovde nisu baš blagonaklono gledali na tu razliku u godinama, ali sada ih svi prihvatamo i to nam više ništa ne znači. U početku smo zazirali i da im se javimo jer smo mislili da su umišljeni, ali je Verica ta koja se svakom osmehne i javi. Viđali smo je često kako radi u dvorištu i tako je počela komšijska priča - kaže za „Kurir” gospođa koja živi u blizini kuće ovog bračnog para.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
 

Njihog komšija koji je želeo da bude anoniman, kaže da uživa u društvu Verice i Veljka. 

- Obožavam ih. Koliko god da su uspešni, oni se ovde ponašaju kao pravi domaćini. Veljko često kosi travu, Verica sadi cveće i sunča se napolju. Hodaju bosi po travi, ona čak grli drveće. Bilo nam je to čudno i priznajem, malo smo ih ismevali, ali su nam sada dragi. Pa šta ako su različiti, tako smo ih prihvatili. Ponudimo ih plodovima sa imanja i oni prihvate, porazgovaraju sa nama, traže savet za neki usev, a meni bude drago da takvim ljudima i ja mogu nešto učiniti i nečemu ih naučiti - ističe on.

Kako dalje komšije objašnjavaju, Rakočevićeva je izuzetno vredna, uvek pozitivna i gostoprimiva. 

- Nije čudo što Verica onako izgleda jer je non-stop u pokretu. Često je vidimo kako nešto crta napolju ili šije, oko bašte sve sama radi. Dolaze im prijatelji, pa prirede večeru u dvorištu i često se čuje neka fina muzika. Kod nas uglavnom trešte narodnjaci, znam da se to njima ne sviđa ali nam nikada nisu zamerili - kaže jedna od mlađih komšinica.

U obližnjim prodavnicama kažu da im bračni par retko svraća.

- Dođu, ali ne tako često, verovatno potrepštine kupuju u velikim marketima. Svrate ponekad po hleb ili neko povrće, tako neke sitnice koje su im u trenutku potrebne.

Komšije kažu da je Verica među prvima pokrenula akciju da se očisti Avala i angažovala se da uključi što više ljudi.

- Ona je prva uzela kolica i svu opremu i krenula da sakuplja smeće po okolnim žbunovima i livadama. Ubrzo su joj se priključili mnogi meštani i tako je akcija dobila na značaju. Po nekoliko tona smeće i otpada se ukloni tako sa Avale. Probudila se svest i nekih ovdašnjih seljaka da više ne bacaju u šumu belu tehniku koja im se pokvari, kako su to radili godinima - rekla je za pomenuti medij devojka koja živi u komšiluku poznatog para.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike