Kristina kroz jecaje o gubitku ljubimca, krivi veterinara? Kristijan mu je dao veštačko disanje, pokušali smo sve, ali on je izdahnuo!

26.03.2023

15:45

1

Autor: M. G.

Bivša zadrugarka jedva je smogla snage da razgovara na ovu temu

Kristina kroz jecaje o gubitku ljubimca, krivi veterinara? Kristijan mu je dao veštačko disanje, pokušali smo sve, ali on je izdahnuo!
Kristina Spalević - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Kristina Spalević i Kristijan Golubović se veoma teško nose s gubitkom ljubimca. Koko je, ipak, bio velika radost u njihovoj kući, a oni su sada i dalje pod utiskom njegovog dramatičnog odlaska. U razgovoru s domaćim medijima, bivša zadrugarka je kroz suze i jecaje objasnila da su rešili da ga kremiraju, ne bi li uvek ostao blizu njih.

Kako tvrdi, nijedan drugi pas neće moći da zameni njegovo mesto.

- Morala sam da skupim snagu da vam se obratim, iako neki razumeju. Zašto kad neko ode, mi sad objavljujemo fotke na mrežama, ali kada doživite i vidite da to znači, ja sam se na taj korak odlučila, zato što je Koko postao javna ličnost pored nas. Nisam mogla da verujem da mi se dešavalo da odemo u prodavnicu i mene ne prepoznaju, koliko njega. Videla sam dosta komentara, kako je umro, neke gluposti koje ja ne mogu da shvatim. Kao ovo je već drugo štene iz tog legla, svi su se pitali kako Koko nije prgav, kako se sa svima druži... - počela je Kristina, prenose domaći mediji pisanje „Republike", a ona je nastavila o tome kako su protekli poslednji minuti sa psom kog je neizmerno volela.

„Pao je i povredio se..."

- Neko mi je napisao i da dam papir da vide od čega je pas umro. Ja se nikome neću pravdati. Koko je pre par meseci pao sa kreveta, uklještio je neki nerv kod vrata, kao nas kada udari promaja, nije bio visok pad, ali je nezgodno pao. Dobio je analgetike i već uveče je bio dobro, u novembru je to bilo. Sve je bilo super, vitalan je bio. Ja sam otišla malo kod mojih u posetu, probudila sam se i zatekla sam Koka sa zabačenom glavom. Uplašila sam se, jeo je najnormalnije, onda sam ja pokušala da ga izvedem napolje, odmah je krenuo za mnom, na momente je zabacivao glavu - objasnila je, a onda dodala:

- Pozvala sam Kristijana da idemo kod veterinara, sve su uradili, rekli su nam da nije ništa polomljeno, da nije uganuo, da je sve u savršenom redu, da će dobiti analgetik i da dolazi narednih par dana. Na pola puta do kuće, ja sam primetila da mu je ispao jezik, da se olabavio, Kristijan je pokušao da ga vrati i uspeo je. Pozvali smo veterinara na video poziv, rekao je da je to normalno, da je dobio sedativ, da će spavati par sati. Ja sam ga pustila da odšeta do stana, popeo se pored našeg deteta i konačno mi je delovao da je sasvim u redu. Ja sam mu stavila jastučič ispod glave. Otišla sam da operem kosu, dete je počelo da plače, došla sam u sobu i videla sam Koka da se potpuno olabavio. Videla sam da se upiškio u krevet, podigla sam ga i nekako sam osetila da neće doći sebi, drmala sam ga, umivala, molila sam ga da me ne ostavlja, Kristijan je mislio da se neće ništa strašno desiti. On je sačekao mene da dođem da ga uzmem u ruke i da mi umre na rukama - kaže ona, još uvek svime potresena.

„Sve smo pokušali!"

- Kristijan je pokušao da mu da veštako disanje, zvali smo veterinara... Pokušavali smo i pokušavali, nažalost, izdahnuo je i narednih 20 minuta mi smo bili ubeđeni da će se probuditi. Hteli smo da napravimo grobno mesto, ali shvatila sam da ćemo mi da se selimo odatle, da će tu neko nešto da sagradi, da će ostali psi vršiti nuždu, nije zaslužio to. Našla sam na internetu stranicu koja kremira pse, znam da zvuči surovo, ali bolje da uvek bude uz nas. Koko je dobio prejaku jačinu sedativa - zaključila je za pomenute medije.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike