Vlada Kantona Sarajevo usvojila zaključak: Smena rukovodstva, inače se dovodimo u nezavidnu situaciju

05.05.2021

19:34

0

Autor: A.S.

Anesteziolozi koji su jutros dali otkaz u Kliničkom centru kao razlog su naveli nezadovoljstvo uslovima rada

Sarajevo; Foto: Pixabay

Sarajevskih 13 anesteziologa danas je iznenadilo region i podnelo ostavku.

U prvom momentu, niko nije shvatao razlog momentalnog zahteva za raskid ugovora sa Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu, pa se u slučaj uključila i Vlada Kantona Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je zaključak kojim zahteva da hitno budu smenjeni i rukovodstvo i Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te da 13 anesteziologa, koji su podneli zahtev za raskid ugovora sa tom zdravstvenom ustanovom, zaposli u Opštu bolnicu.

– Vlada će rešiti radnopravni status 13 anesteziologa koji će biti primljeni u Opštu bolnicu u roku od sedam dana. Zavod za zdravstveno osiguranje će obezbediti novac za plate kako bi podneli trošak – rekao je predsednik Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto na konferenciji za novinare nakon hitne sednice Vlade, prenosi Srpskainfo.

Forto je pojasnio da je odlučeno da se od Vlade Federacije BiH zahteva da rukovodstvo i Upravni odbor Kliničkog centra budu smenjeni zbog bojazni da ovo neće biti jedini odlazak lekara.

– Imamo informaciju da neki ljudi dodatno razmišljaju o tome. Moramo ići ka tome šta su razlozi, a to su uslovi rada – naveo je Forto.

Pročitajte još:

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić rekao je da je otišlo više od 160 zaposlenih iz Kliničkog centra, te da ih je ova situacija iznenadila.

– Više je guranje stvari pod tepih. Ako se ovo nastavi, dovodimo se u nezavidnu situaciju – istakao je Vranić.

Na kraju se i zahvalio zdravstvenim radnicima koji su podneli treći talas pandemije virusa korona.

Anesteziolozi koji su jutros dali otkaz u Kliničkom centru kao razlog su naveli nezadovoljstvo uslovima rada, što je kulminiralo prošlog meseca kada su poslali pismo rukovodstvu te zdravstvene ustanove u kojem su upozorili na katastrofalne uslove rada i korištenje neadekvatnih respiratora na pacijentima pozitivnim na koronavirus.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti