Komšić bi da hapsi srpske poslanike: Traži da Tužilaštvo BiH procesuira Dodika zbog "rušenja ustavnog poretka"

10.12.2021

21:15

0

Parlament RS usvojio i Deklaraciju o ustavnim principima

Komšić bi da hapsi srpske poslanike: Traži da Tužilaštvo BiH procesuira Dodika zbog "rušenja ustavnog poretka"
Copyright Željko Komšić/Printscreen/Youtube, Hayat Media BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić pozvao je večeras Tužilaštvo BiH da po hitnoj proceduri pokrene postupak protiv poslanika koji su u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili zaključke o prenosu nadležnosti sa države na entitet.

Komšić je pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira i srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika, navode iz njegovog kabineta, a prenosi Klix.ba.

Predsedavajući Predsedništva BiH tvrdi da usvojeni zaključci direktno podrivaju ustavni poredak države BiH i narušavaju mir i stabilnost u državi.

- Komšić je pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira Milorada Dodika kao podstrekača i predvodnika grupe koja se udružila u rušenju ustavnog poretka BiH i podrivanju institucija države. NSRS je napustila Dejtonski sporazum, navodi se u saopštenju Komšićevog kabineta.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras Zaključke u vezi sa informacijama o prenosu nadležnosti, tako da se zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prenos nadležnosti sa RS na institucije BiH neće primenjivati na teritoriji RS.

Parlament RS usvojio i Deklaraciju o ustavnim principima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike