Bugarska televizija se obratila javnosti: Rešena misterija osmog putnika iz autobusa užasa?

26.11.2021

10:24

0

Podsećamo, jedan putnik se vodio kao nestao

Bugarska televizija se obratila javnosti: Rešena misterija osmog putnika iz autobusa užasa?
autobus bugarska AP21328427359987 - Copyright AP Photo

Misterija osmog putnika, koji se prethodnih dana spominjao među preživelima u stravičnoj nesreći na autoputu Struma u Bugarskoj, navodno je razrešena, prenose bugarski mediji.

Podsećamo, pod još nerazjašnjenim okolnostima, autobus, koji je većinski prevozio građane Severne Makedonije, izgubio je kontrolu i zapalio se u utorak, a život je izgubilo 45, a preživelo svega sedam putnika.

Zabuna je nastala nakon što je bugarsko javno tužilaštvo na konferenciji za novinare saopštilo da su 44 tela izvađena iz autobusa, a da je osam putnika preživelo.  To je stvorilo zabunu među porodicama putnika, jer se preživelom čoveku izgubio svaki trag.

Pretpostavljalo se da je reč o muškarcu arapskog porekla, jer se njegovo ime nalazilo na spisku u bolnici. Međutim, danas je saopšteno da je došlo do greške.

- Greška se dogodila u bolnici "Pirogov", jer je došlo do neslaganja između spiska povređenih u nesreći i spiska učesnika putovanja makedonskog turističkog preduzeća - navodi se na televiziji BNT.

- On je bugarski državljanin i u subotu je primljen na odeljenje traume u bolnici 'Pirogov' zbog preloma ruke. Ispostavilo se  da je u klinici pogrešno upisan u spisak povređenih u nesreći. Saleh je već pušten iz bolnice - dodaju.

Bonus video: 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike