Pokrenut postupak za oduzimanje dozvole prevozniku nakon nesreće u Bugarskoj: Autobus nije imao dozvolu za međunarodni prevoz? (VIDEO)

23.11.2021

20:33

0

Prevoznik nije prijavio izgorelo vozilo u skladu sa članom 11 stav 5 Zakona o drumskom saobraćaju

Pokrenut postupak za oduzimanje dozvole prevozniku nakon nesreće u Bugarskoj: Autobus nije imao dozvolu za međunarodni prevoz? (VIDEO)
bus2 - Copyright Profimedia

Ministarstvo saobraćaja pokrenulo je postupak za oduzimanje dozvole prevozniku "Besa trans", nakon nesreće njihovog autobusa u Bugarskoj.

To je danas saopštilo ministar saobraćaja Severne Makedonije Blagoje Bočvarski.

Kako je navedeno na konferenciji za novinare ministarstva, prema do sada dobijenim informacijama ovaj prevoznik obavljao je međunarodni prevoz sa dozvolom, ali ne i za konkretno vozilo, prenosi Telma.

- Prevoznik nije prijavio izgorelo vozilo u skladu sa članom 11 stav 5 Zakona o drumskom saobraćaju i stoga se ono ne nalazi u elektronskoj bazi podataka Ministarstva saobraćaja i veza, rekao je Bočvarski.

Izražavajući žaljenje zbog stradalih u autobuskoj nesreći, Bočvarski je istakao da Ministarstvo saobraćaja i veza u saradnji sa drugim državnim institucijama i bugarskim vlastima radi na utvrđivanju svih uzroka nesreće.

Vlada je na današnjoj sednici zadužila Državnu saobraćajnu inspekciju da sprovede vanredni inspekcijski nadzor.

U saobraćajnoj nesreći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, noćas u 3:00 sata, zapalio se autobus “Besa transa” sa severnomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.

U nesreći je poginulo 46 putnika, a sedam povređeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike