DF: Popisa neće biti jer je vlada Monstat predala DPS-u, došlo vreme za svođenje političkih računa

21.11.2021

10:41

0

- Godinu dana nakon formiranja Vlade jasno je da je priča o demontaži bivšeg režima bila jeftina propaganda, a u stvarnosti, što su i pojedini iz vlade i priznali, nastavlja se kontinuitet politike Mila Đukanovića - naveli su iz Demokratskog Fronta

DF: Popisa neće biti jer je vlada Monstat predala DPS-u, došlo vreme za svođenje političkih računa
ddagg - Copyright Printscreen

Demokratski front saopštio je danas da Vlada Crne Gore svojim izborom direktora Monstata šalje jasnu poruku da ni ove godine neće biti popisa stanovništva.

- Vlada Crne Gore, a naročito ministarstvo finansija i socijalnog staranja, nastavlja da na najodgovornije pozicije imenuje dokazane članove DPS i satelita te partije. Pošto je javnost nedavno upoznata da su gotovo sve važne funkcije u tom ministarstvu zauzeli članovi predsedništva SD i kadrovi iz vlade Duška Markovića, sada je obelodanjeno da je i mestom direktora Monstata nagrađen provereni DPS-ovac, i to u jeku priče o popisu stanovništva, koji je trebao da se održi ove godine, ali je to direktno sprečila vlada Zdravka Krivokapića. Treba istaći da se izbor za direktora Monstata dogodio bez prethodnih konsultacija sa parlamentarnom većinom, što je samo još jedno novo kršenje dogovora parlamentarne većine i vlade Zdravka Krivokapića - saopšteno je iz Demokratskog fronta.

- Dolaskom čoveka iz DPS na čelo Monstata, po izričitoj želji ministra Spajića, građanima se šalje jasna poruka da popisa u CG neće biti ni sledeće godine. Na ovaj način, vlada sprečava da se prvi put nakon Drugog svetskog rata održi popis koji bi realno prikazao stanje u Crnoj Gori - dodaju u saopštenju.

Prevareni su glasači koalicije ZBCG, kojima je Krivokapić u izbornoj kampanji nazdravljao i čestitao održavanje poštenog popisa, ističu iz Demokratskog fronta.

Kako su kazali i ovaj slučaj pokazao je da su Zdravko Krivokapić i njegovi puleni teško obmanuli građane koji su doneli pobedu 30. avgusta, a koji su očekivali da se raskrsti sa politikom bivšeg režima i da se, naročito na popisu, pokaže da se Crna Gora nakon decenija asimilacije srpskog naroda vratila sebi i tradicionalnim vrednostima. Podsećamo javnost da je DF 11. avgusta poručio Zdravku Krivokapiću da ove Vlade neće biti ukoliko popis stanovništva ne bude održan ove godine što je bila zakonska obaveza izvršne vlasti.

- Godinu dana nakon formiranja Vlade jasno je da je priča o demontaži bivšeg režima bila jeftina propaganda i šarena laža, a u stvarnosti, što su i pojedini iz vlade i priznali, nastavlja se kontinuitet unutrašnje i spoljne politike Mila Đukanovića. Zato DF traži izbor nove Vlade, i to je jedini logičan izlaz iz ove teške situacije, u kojoj imamo DPS na većini mesta gde je i ranije bio DPS - ističu iz DF-a.

Došlo je vreme da se međusobni politički računi svedu, a DF neće lagati svoje pristalice i preuzimati odgovornost za one kojima data reč i čvrsti dogovor ne znači ništa, zaključuju u saopštenju.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: in4s.net

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike