Srbi iz Crne Gore su neodvojivi deo velikog srpskog naroda: Režim u Podgorici sprema zamku pred popis stanovništva

06.07.2021

16:13 >> 18:15

0

Autor: M. I.

Srpski narod u Crnoj Gori nikako ne sme da se peca na ovakve i slične prevare, poručuje Vučurović

Srbi iz Crne Gore su neodvojivi deo velikog srpskog naroda: Režim u Podgorici sprema zamku pred popis stanovništva
Profimedia

Pola ove godine je već prošlo, a od popisa stanovništva u Crnoj Gori još nema ništa. Opravdan strah da će se ogroman deo građana Crne Gore slobodnim upisivanjem u formular izjasniti kao Srbin ili Srpkinja odložio je ovaj važan segment u vođenju demografske statistike svake svetske populacije.

Budžet za 2021. usvojen je konačno pre dve sedmice, ali Uprava za statistiku “Monstat”, koja je zadužena za sprovođenje popisa, skoro ništa od pripremnih radnji još nije obavila. Uprkos problemima koje je izazvala pandemija koronavirusa, jedini logičan termin za održavanje popisa stanovništva u Crnoj Gori je 2021. godina, jer ovu državu naredne godine očekuju lokalni izbori u 11 opština, 2023. održaće se predsednički, a za tri godine i redovni parlamentarni izbori.

pročitajte još:

Dualni identitet je zamka

Poslanik Demokratskog fronta i član skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Jovan Vučurović kaže da u samoj vladi i pojedinim političkim krugovima postoji potreba da se promoviše tzv. dualni nacionalni identitet.

‒ Mi smo ispred DF jasno poslali poruke i tek ćemo ih slati da građani izbegavaju to dualno izjašnjavanje. Čovek, ako je Srbin iz Crne Gore, treba da se izjasni kao Srbin, a ne kao Srbin-Crnogorac ili Crnogorac-Srbin. Jednostavno, treba da se izjasni samo kao Srbin i ništa ni više ni manje od toga. Dualni identitet je zamka i želja srpskih neprijatelja da se procenat Srba u Crnoj Gori umanji što je moguće više, i to je lažni identitet – objašnjava Vučurović.

On kaže da i kod aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića prepoznaje sklonost ka priznavanju ovog dualnog identiteta.

‒ Znate, on je u kampanji govorio za sebe da je Srbin, da bi tri dana nakon izbora rekao za sebe da je 200 odsto Crnogorac. Dakle, srpski narod u Crnoj Gori nikako ne sme da se peca na ovakve i slične prevare, jer smo mi Srbi i neodvojivi smo deo velikog srpskog naroda – poručuje Vučurović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi