Očekivan napad crnogorskog predsednika: Ðukanović ponovo o "velikosrpskom" nacionalizmu

19.11.2021

11:21

1

DPS je, poručio je Ðukanović, vrlo ubeđen da je Crna Gora svojom strukturom, i svojom istorijom, predodređena da bude građanska država

Očekivan napad crnogorskog predsednika: Ðukanović ponovo o "velikosrpskom" nacionalizmu
profimedia-0636802145 - Copyright Profimedia

Crnogorski predsednik i lider opozicione DPS Milo Ðukanović je na stranačkoj izbornoj konferenciji u Rožajama izjavio da kada bi Crna Gora krenula da na, kako je rekao, "velikosrpski nacionalizam odgovara crnogorskim ili bilo kojim drugim nacionalizmom to bi bio kraj Crne Gore".

Ðukanović je, prenosi podgorički portal CdM, rekao da nikada nije bilo u ovih trideset godina žešće ofanzive na nezavisnu Crnu Goru, njen građanski karakter, na njenu multietničku demokratiju i na njen evropski put, nego što je to bilo prošle godine.

- Rožaje je davalo ogromnu podršku ne nacionalnoj, nego građanskoj politici DPS-a. Ne zanemarujem ono što je nacionalni sastav Rožaja, ali to samo potvrđuje da ne razmišljamo nacionalno, ne daj bože nacionalistički, nego znamo da ovde žive ljudi koji su duboko svesni da Crnoj Gori nema opstanka, pa time ni svima nama u njoj, ako je ne izgrađujemo kao građansku državu - rekao je Ðukanović i dodao:

- Onog trenutka kada bismo napravili fatalnu grešku, da krenemo da se nacionalno sukobljavamo po Crnoj Gori, kada bismo krenuli da na velikosrpski nacionalizam odgovaramo crnogorskim ili bilo kojim drugim nacionalizmom to bi bio kraj Crne Gore.

DPS je, poručio je Ðukanović, vrlo ubeđen da je Crna Gora svojom strukturom, i svojom istorijom, predodređena da bude građanska država.

Konstatovano je i da je za svega jednu godinu neodgovorne vladavine, aktuelna vlast uspela Crnu Goru da uvede u neizvesnost i vrati na početak devedesetih godina prošlog veka, kao i da se DPS tome odlučno suprotstavila.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike