Nova afera Đukanovića: Milo deo priče oko "pranja" para albanskog naftnog tajkuna!

13.11.2021

22:47

0

Rezart Tači intervenisao je kod Mila Đukanovića za transfer iz ‘predsednikove banke’

Nova afera Đukanovića: Milo deo priče oko "pranja" para albanskog naftnog tajkuna!
Copyright Instagram

Nekadašnji albanski naftni tajkun Rezart Tači pomenuo je crnogorskog predsednika Mila Đukanovića u slučaju sumnjivih milionskih isplata, o kojima italijanska i albanska policija vode istragu, prenosi RTCG.

Tači se, kako prenose albanski mediji, udružio sa grupom italijanskih državljana radi transfera oko 20 miliona evra na račune albanskih banaka, kako policija u Italiji ne bi blokirala taj novac, a za operacije međunarodnih isplata novca, prema transkrpitima Tačijevih prisluškivanih razgovora, albanski biznismen intervenisao je kod Đukanovića, prenosi RTCG.

- Rezart Tači intervenisao je kod Mila Đukanovića za transfer iz ‘predsednikove banke’, koja bi dobijala iznos novca kada se transfer završi - preneli su albanski portali „dosja.al“ i „cna.al“.

Ti portali prenose transkripte prisluškivanih razgovora Tačija, gde se čuje da on pominje crnogorskog predsednika u kontekstu intervencije za obavljanje međunarodnih novčanih isplata.

Tači je godinama bio poznat po poslovanju u naftnoj industriji i svojevremeno se smatralo da je najbogatiji čovek u Albaniji. Bio je vlasnik firme „Tači oil“, odnosno lanca benzinskih pumpi u Albaniji. Jedno vreme bio je i vlasnik italijanskog fudbalskog kluba Parma, a čak je pregovarao i o kupovini Milana, u vreme kada je njegov vlasnik bio Silvio Berluskoni.

Povodom ovih medijskih izveštaja, RTCG navodi da je kontaktirala Đukanovićev kabinet, ali odgovor nije stigao.

- Poznaje li Đukanović Rezarta Tačija i ako poznaje da li su ikad razgovarali o transferima novca preko bilo koje poslovne banke u Crnoj Gori, uključujući i Prvu banku Crne Gore, u kojoj je predsednik bio akcionar - glasilo je pitanje RTCG.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTCG

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike